Coronavirus

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat când ar putea fi autorizat vaccinul anti COVID-19

Publicat: 23 nov. 2020

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat luni, 23 noiembrie, că ar putea aproba primele vaccinuri ani COVID-19 până la sfârşitul anului sau începutul lui 2021, relatează AFP.

EMA, organism cu sediul la Amsterdam, care ca misiune să autorizeze şi să controleze medicamentele în Uniunea Europeană (UE), examinează în prezent cereri de autorizare a trei vaccinuri candidate împotriva COVID-19.

Ursula von der Leyen a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului ar putea aproba vaccinurile în „a doua jumătate a lui decembrie”

Unda verde finală este dată de către Comisia Europeană (CE) şi le permite laboratoarelor să-şi comercializeze medicamentele în întreaga Uniune. EMA face această declaraţie după ce preşedinta CE, Ursula von der Leyen, a anunţat săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de către Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lui decembrie”.

„Este dificil, în acest stadiu, să se preconizeze cu precizie termenele de autorizare a vaccinurilor, pentru că nu avem încă toate datele, iar examene continue sunt în continuare în curs. În funcţie de înaintarea evaluării, EMA ar putea să fie în măsură să finalizeze evaluarea (vaccinurilor) candidate cele mai avansate către sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, anunţă EMA.

EMA a implementat o procedură accelerată care-i permite să examineze datele cu privire la siguranţa şi eficienţa vaccinurilor pe măsură ce apar – înainte ca producătorul să depună o cerere oficială de autorizare. Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt cele trei proiecte de vaccin supuse acestui ”eman continuu”.

Vaccinul AstraZeneca – Oxford, eficiență de 70%

Compania AstraZeneca, în colaborare cu universitatea britanică Oxford, a publicat rezultatele testului pe scară largă în cazul vaccinului anti COVID-19, care a avut o eficineță de 70%.

Datele anunțate de AstraZeneca sunt de natură să dezamăgească lumea ştiinţifică şi publicul larg. Testele extinse arată o eficienţă de doar 70%, în condiţiile în care companiile Pfizer şi Moderna au anunţat anterior că vaccinurile dezvoltate de aceste companii au o eficienţă de 95%.

Vaccinul Moderna, eficiență de 94,5%!

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar avea o eficiență de 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar.

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Cercetătorii au spus că rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi așteptat vreodată, însă vaccinul nu va putea fi disponibil pe piață preț de alte câteva luni. Moderna este a doua companie care să facă publice date preliminare despre un vaccin aparent de succes, oferind speranțe pentru încheierea pandemiei care a infectat 53 milioane oameni și a ucis peste 1,2 milioane.

Eficacitate de 90% pentru vaccinul Pfizer / BioNTech

Vaccinul Pfizer / BioNTech raportează 90% eficacitate, ceea ce înseamnă că vaccinul lor a prevenit simptomele COVID-19 pentru 90% dintre voluntarii care au primit vaccinul în comparaţie cu cei care au primit un placebo. Acest procent este foarte mare şi se va schimba probabil până la sfârşitul studiului. Comunicatul de presă a prezentat rezultatele pentru 94 de participanţi – au nevoie de 164 pentru a finaliza procesul. Se aşteaptă ca vaccinurile sigure cu eficacitate mai mare de 50% să fie aprobate pentru COVID-19.

Adauga un comentariu