Local

Agentul Paul Tehuțu nu poate construi o simplă casă în zona Smârdan! Investiția a fost stopată din cauza blocurilor: „Nu știu ce voi face” – FOTO

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Agentul Paul Tehuțu nu poate construi o simplă casă în zona Smârdan Investiția a fost stopată din cauza blocurilor Nu știu ce voi face  FOTO
În zona Smârdan, casele sunt interzise printre blocuri. Agentul Paul Tehuțu a aflat vestea

Patronul agenției imobiliare TNT Imobiliare a vrut să construiască un bloc de locuințe colective, dar proiectul a fost respins. S-a hotărât să facă până la o urma o casă, dar solicitarea a fost respinsă. Motivul: casele nu au ce căuta printre blocuri

Paul Tehuțu, patronul agenției TNT Imobiliare, nu mai poate construi pe terenul deținut pe stradela Adunați, nr.7, zonă aflată la câteva minute de Palas. Recent, beneficiarul a depus un proiect pentru construirea unei locuințe individuale, pe o suprafață de 483 metri pătrați. În trecut, investitorul a dorit să construiască un bloc de locuințe colective, dar proiectul a fost respins în mai multe rânduri. Până la urmă, sătul de atâtea refuzuri, s-a gândit să ridice o simplă casă. Astfel, proiectul a fost analizat, recent, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Însă, surpriză: nici locuința individuală nu a obținut avizul de oportunitate. Reprezentanții CTATU au transmis că o locuință individuală nu se încadrează în zonă, pentru că deja s-au construit blocuri cu regim mare de înălțime. Investitorului nu-i mai rămâne decât să mărească suprafața deținută cu un teren învecinat, moment în care CTATU ar putea aproba chiar pentru un bloc de locuințe colective.

Agentul Paul Tehuțu nu poate construi o simplă casă, terenul nu poate fi valorificat

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, 15.06.2022, Paul Tehuțu nu prea a fost încântat de decizia CTATU.

”Nu știam că s-a luat această decizie. Nu știu ce voi face. Nu pot să comentez. Este un teren lângă proprietatea mea, e al vecinului…”, a precizat Paul Tehuțu.

În aprilie 2021, Paul Tehuțu a încercat să forțeze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E+M. La un coeficient de utilizare a terenului de 1,6, rezulta o suprafață desfășurată a clădirii 772,8 metri pătrați. Până la urmă, proiectul a fost respins. În zonă, un metru pătrat de teren este vândut și cu 400 de euro. La un moment dat, Paul Tehuțu a fost implicat într-un scandal din cauza unui contract de închiriere.

Proiectul afaceristului Vasile Pușcașu a fost avizat

Totodată. omul de afaceri Vasile Pușcașu, proprietarul hotelului Traian și Motel Bucium, vrea să investească. La limita teritorială cu comuna Bârnova, în zona trecătorii Vișan, dezvoltatorul deține o suprafață de 1,7 hectare. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) ar urma să fie construite 42 de locuințe individuale cu regimul de înălțime P+1. Cu tot cu PUZ, un metru pătrat de teren valorează cel puțin 100  de euro. Accesul spre terenul lui Vasile Pușcașu se realizează prin șoseaua Bucium.

În final, membrii CTATU au avizat proiectul investitorului. Terenul din zona Bucium a fost achiziționat în 2006. În urmă cu 2 ani, Vasile Pușcașu a inițiat procedurile pentru valorificarea terenului. Agentul Paul Tehuțu nu poate construi o simplă casă în zona Smârdan, în timp ce alte proiecte controversate au fost aprobate.

Comentarii
  • Case printre blocuri nu se fac dar blocuri printre case cum se fac in Bucium se autorizeaza de meseriasul asta in urbanism Chirica. Zona de case sa ramana zona de case si sa faca blocuri doar pe terenuri care nu ingradesc drepturile proprietarilor de case.

  • La primaria aia numai pe spaga se da autorizatii… daca depui ca tot omu de rand nu ai nici o sansa . Vrem dreptate… apropo pe sotia domnului tehutu as proba o si eu oleaca ❤️🥰😍

Adauga un comentariu