Titlurile zilei

Dezvoltatorul Paul Tehuțu, acuzat că trage țeapă chiriașilor! O femeie susține că a fost păcălită cu contractul de închiriere. „Cu copilul în brațe, m-au lăsat într-o stație”

Publicat: 16 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul Paul Tehuțu acuzat că trage țeapă chiriașilor O femeie susține că a fost păcălită cu contractul de închiriere. Cu copilul în brațe m-au lăsat într-o stație
Dezvoltatorul Paul Tehuțu, în timp ce vrea să construiască un bloc într-o zonă vânată de afaceriști, este acuzat de clienții care au închiriat apartamente

Clienții dezvoltatorului imobiliar Paul Tehuțu acuză că afaceristul nu respectă condițiile din contractele de închiriere și că inventează tot felul de pretexte ca să nu plătească garanțiile depuse. O tânără din Iași susține că nu a primit chitanțe pentru comisioanele plătite

O femeie din Iași lansează acuzații față de activitatea desfășurată de agentul imobiliar Paul Tehuțu, patronul TNT Imobiliare, cunoscut și pentru câteva proiecte de dezvoltare imobiliară din muncipiul Iași. Tânăra a precizat că afaceristul închiriază apartamente fără să respecte drepturile chiriașilor.

„În urmă cu doi ani am închiriat un apartament de la TNT Imobiliare pe care-l aveau ei în administrare. Era un apartament cu două camere pe bulevardul Nicolae Iorga. A trebuit atunci să plătesc un comision de 300 de euro. Nu au acceptat să plătesc cu cardul prin transfer. M-au luat cu mașina, eu eram cu copilul de trei ani în brațe. Am fost la un bancomat din Podu Roș, le-am dat comisionul și m-au lăsat într-o stație. Nu se face așa ceva.

Acum eu am plecat din apartamentul respectiv și găsesc tot felul de pretexte ca să nu îmi dea garanția de 300 de euro. Ba că flotorul e stricat, ba că e stricat dușul. Dar astea sunt consumabile. La un moment dat m-a pus să plătesc chiar și facturile unui fost chiriaș. Au refuzat să-mi dea și un proces-verbal de predare-primire a apartamentului. Ei au făcut o inginerie, m-au pus să semnez un contract de comodat, nu de închiriere”, a precizat femeia, sub protecția anonimatului.

Paul Tehuțu spune că nu a primit banii pentru facturile neplătite la utilități

Contactat telefonic, Paul Tehuțu a venit cu altă variantă, aceea că femeia nu a plătit datoriile la utilități, condiție pentru a primi garanția de 300 de euro.

„Doamna a rămas să plătească toate facturile, gazul și lumina, datoriile ce acoperă garanțiile. A vrut să plătească și să ia garanția. Aștept să vină cu chitanțele. Înseamnă că are un contract de închiriere. Să vină la mine cu chitanțele și să-și ia garanția. Un wc se preia funcțional, se predă funcțional. La tot ce spune ea trebuie să fie cu hârtii. Abia a părăsit apartamentul și are datorii. Susține că erau 8 lei la salubritate pe care i-a preluat ea. Îi dau înapoi când vine și achită facturile. I-am cerut săptămâna trecută un index. Dacă vrea să fie super corectă, să aștepte două săptămâni să vină factura. Apartamentul este gol în acest moment, așteptăm alt chiriaș. Nu am încheiat procesul-verbal pentru că nu a plătit facturile. Proprietarul apartamentului trebuie să plătească garanția, nu agenția imobiliară”, a declarat afaceristul.

În edițiile trecute „BZI” a fost prezentată situația unui chiriaș din blocul Newton din zona CUG.

Patronul TNT Imobiliare vrea să construiască un bloc într-o zonă vânată de afaceriști

Paul Tehuțu a inițiat și un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective în zona de case de pe stradela Adunați, la câțiva pași de complexul Palas. Deși a fost organizată o sesiune de consultări publice, vecinii nu au depus obiecțiuni. Conform PUZ, pe o suprafață de doar 483 de metri pătrați, ar urma să fie construit un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E+M, pe stradela Adunați, nr. 7. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este 1,6.

Rezultă, astfel, o suprafață desfășurată a clădirii de 772,8 metri pătrați. În cazul în care cele 9 apartamente vor fi vândute, afacerea valorează aproape 1 milion de euro. Nu este prima dată când proiectul este supus avizării. Paul Tehuțu a încercat să obțină avizele pentru proiect și la finalul anului 2017. Atunci, regimul de înălțime propus era de S+P+5. Comisia de Urbanism a respins proiectul și a impus reducerea indicatorilor. În acest moment, activitatea Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei este blocată.

Adauga un comentariu