Economic Local

Aglomerație de constructori la licitația pentru modernizarea rețelelor de apă dintr-o comună ieșeană

Publicat: 16 sept. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Aglomerație de constructori la licitația pentru modernizarea rețelelor de apă dintr-o comună ieșeană
Mai multe firme vor să realizeze modernizarea rețelelor de apă dintr-o comună ieșeană

Aproape 3 milioane de euro este investiția estimată pentru modernizarea branșamentelor de apă din comuna Belcești, județul Iași. La procedura organizată de ApaVital au fost depuse nu mai puțin de 8 oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

ApaVital SA, compania de apă-canal a județul Iași, continuă investițiile în teritoriu. Recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru înlocuirea branșamentelor de apă din comuna Belcești.

Investiția are o valoare estimată de 13.829.072 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Europartener SRL, Tehnoterm SRL, asocierii Ema Agro – Construct SRL – Euro Construcții Arhis SRL – Cornell s Floor SRL, asocierii SCD Grup Lemn SRL – Comstar 93 SRL, asocierii Construct & Drum SRL – Adal Hidro Construct SRL, asocierii Saga Energy SRL – Vame SRL – BMS Holding Enterprise SRL, asocierii Rekainstal Shop SRL – Casrep SRL și asocierii Tehno Steel Group Construct SRL – En Electric Proiect Office SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Conducta de aducțiune existentă de azbociment se va înlocui cu o conductă din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul de 355 mm. Traseul conductei începe în zona stației de tratare existente în localitatea Belcești și se termină la intrarea în camera de vane a rezervorului de înmagazinare apă existent în localitatea Sat Nou. Traseul propus a fost ales în funcție de configurația terenului, dar și cu respectarea distanțelor față de construcțiile/rețelele existente pe amplasament”, se arată în caietul de sarcini ce vizează primul tronson al investiției.

În ultima perioadă, ApaVital a scumpit apa potabilă furnizată clienților.

Constructorii trebuie să intervină pe un traseu cu o lungime de 4 kilometri

Conform contractului, intervențiile vor fi realizate pe o suprafață de teren de 10.610 metri pătrați.

„Branșamentele consumatorilor existenți, afectate de înlocuirea conductei existente, vor fi refăcute și conectate la conducta de distribuție nou proiectată, astfel încât căminele noi de branșament să fie poziționate la limita proprietăților, amplasamentul final al acestora fiind stabilit în faza de execuție de comun acord cu beneficiarul fiecărui branșament în parte. Pentru facilitarea accesului la rețelele de alimentare cu apă potabilă a fiecărui consumator, s-au prevăzut conducte ce vor fi pozate pe partea opusă traseelor conductelor de distribuție nou proiectate”, se mai arată în documentația procedurii.

Rețelele împărțite pe două tronsoane au o lungime de aproximativ 4 kilometri. ApaVital a alocat fonduri și pentru piesele de schimb destinate parcului auto.

Drumurile afectate de lucrările ApaVital vor fi refăcute

Totodată, ApaVital a lansat o procedură pentru furnizarea serviciilor de reparare a drumurilor afectate de lucrările de intervenție la rețele. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor, pentru lotul destinat municipiului Iași a fost depusă o singură ofertă din partea societății Vam Sofi Trans SRL. Valoarea estimată a contractului este de 2.237.500 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Societatea este deținută de Andrei Ionuț Vlad.

Conform contractului, urmau să fie realizate lucrări în municipiul Pașcani și orașul Târgu Frumos. Dar pentru loturile menționate nu s-au prezentat ofertanți.

Comentarii
Adauga un comentariu