Actualitate

Al doilea angajat al Ministerului Sănătăţii, testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Publicat: 11 aug. 2020
Un alt angajat al Ministerului Sănătății a fost confirmat cu Covid-19

Marţi, 11 august 2020, a fost confirmat al doilea caz pozitiv de infecţie cu noul coronavirus, în cadrul Ministerului Sănătăţii. Acesta este contact direct cu prima angajată ce a fost testată pozitiv în cursul zilei de ieri.

Angajat al Ministerului Sănătăţi, confirmat cu noul coronavirus

Ministerul Sănătăţii a confirmat cel de-al doilea caz de infectare cu virusul Covid-19 în rândul contactilor direcţi ai primului caz. Angajatul prezintă simptome, se afla în izolare la domiciliu şi va fi internat într-o unitate spitalicească de boli infecţioase.

„Ministerul Sănătăţii confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacţilor direcţi ai primului ca pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare şi care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a informat, marţi, ministerul.

Primul caz de coronavirus la Ministerul Sănătății din România

Luni seara, 10 august 2020, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul conform căruia o angajată a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de astăzi va avea loc o dezinfecţie a spațiilor în care persoanele cu care aceasta a intrat în contact direct vor fi şi ele supuse operaţiunii de dezinfectare.

”Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Caz de Covid-19 şi la sediul Primăriei Capitalei

Un caz similar, de infectarea cu coronavirus, precum cel de la Ministerului Sănătăţii a avut loc şi la Primăria Capitalei în luna martie a acestui an.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis faptul că o angajată a Primăriei Municipiului Bucureşti era suspectă de infectare cu noul virus Covid-19. Era vorba despre nora bărbatului confirmat pozitiv cu Covid-19 pe data de 9 martie 2020.

„Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o persoană care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie. În acest moment este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul Victor Babeş. S-au realizat toate testele şi aşteptăm rezultatele. Am luat măsurile care se impun.

Toţi colegii săi au intrat de azi în izolare la domiciu. Fac parte din această anchetă epidemiologică a DSP. În ceea ce priveşte zona în care se află respectiva direcţie, în care lucrează această doamnă, s-a realizat dezinfecţie cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor se vor lua măsuri şi mai serioase”, declara Gabriela Firea la vremea respectivă.

Adauga un comentariu