Titlurile zilei

Alarmant! Tentativă de răpire din fața unei grădinițe din Iași! Un copil de 5 ani a fost aproape smuls din brațele mamei până să fie „predat” educatoarei! Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere! (Exclusiv)

Publicat: 29 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alarmant Tentativă de răpire din fața unei grădinițe din Iași Un copil de 5 ani a fost aproape smuls din brațele mamei până să fie predat educatoarei Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere Exclusiv
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis un ordin de protecție pe numele unui individ acuzat că a încercat să răpească un copil din fața unei grădinițe din oraș

Magistrații ieșeni au emis un ordin de protecție pe numele unui individ acuzat că a încercat să răpească un băiețel din fața unei grădinițe. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea formulată de mama copilului, A.O., și l-au obligat pe Daniel C. să păstreze distanța față de ea. Cei doi au avut o relație de concubinaj din care a rezultat un băiețel

Un scandal de proporții s-a petrecut în fața unei grădinițe din municipiul Iași! Un copil a fost la un pas de a fi răpit chiar din brațele mamei! Individul l-a tras de mână și au căzut toți trei! În urma incidentului, mama copilului, A.O., a solicitat un ordin de protecție împotriva lui Daniel C. Inițial, cererea femeii a fost admisă în parte de Judecătoria Iași, însă aceasta a contestat decizia. Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis apelul făcut de mama băiețelului.

„Instanța admite apelul formulat de A.O. Admite cererea de emitere a unui ordin de protecție, formulată de reclamantă, în calitate de reprezentantă a minorului A.P.C. în contradictoriu cu pârâtul Daniel C. Emite un ordin de protecție pentru o perioadă de 3 luni. Obligă pârâtul la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de minor, față de reședința și față de unitatea de învățământ a acestuia, îi interzice pârâtului să se deplaseze în zilele de luni până vineri ale fiecărei săptămâni în zona grădiniței, dispune interzicerea oricărui contact cu minorul. Încredințează minorul către reclamantă, cu stabilirea reședintei acestuia la mamă. Obligă pârâtul să urmeze un program de consiliere psihologică. Păstrează restul dispozițiilor sentinței apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, au menționat magistrații ieșeni.

Inițial, Judecătoria Iași luase măsuri similare, dar cu privire la păstrarea distanței față de femeie, nu și față de copil.

Ieșeanca a cerut un ordin de protecție împotriva fostului iubit

Procesul intentat de ieșeanca A.O. a început în urmă cu câteva luni. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași pe 16 martie 2021, femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Daniel C.

„Între noi a existat o relație de concubinaj, desfășurată în mare parte pe teritoriul Italiei, relație din care s-a născut, în decembrie 2015, minorul A.P.C. Ulterior, noi ne-am despărțit. Pe data de 15 martie 2021, în jurul orei 8:00, am ajuns împreună cu fiul și cu iubitul meu la sediul Grădiniței «Atelier nr. 1», din municipiul Iași. După ce am coborât din mașină, timp în care iubitul meu a rămas să parcheze în fața curții, m-am îndreptat cu copilul spre ușa de acces a grădiniței, așteptând ca băiețelul să fie preluat de către educatoare.

În timp ce așteptam, din spate a venit brusc pârâtul, care a încercat să-mi smulgă copilul din mână, trăgându-l tare de corp, și, pentru că nu i-am dat drumul, toți trei am căzut, dezechilibrându-ne. Nici în acel moment pârâtul nu a vrut să dea drumul și tot trăgea de copil, exercitând presiune și având o atitudine agresivă din punct de vedere verbal. Deoarece concubinul meu a văzut din mașină cele petrecute, a intervenit și l-a imobilizat pe pârât cu mâna pe lângă corp, astfel că eu am reușit să mă ridic și să-mi țin copilul în siguranță. În tot acest timp, pârâtul a fost agresiv din punct de vedere verbal, adresându-mi înjurături și amenințări cu moartea”, a declarat ieșeanca în fața instanței.

Incidentul, surprins pe camerele de filmat de la grădinița din Iași

Ieșeanca a adăugat că, după relația din Italia și după nașterea băiețelului, copilul a fost luat de tatăl său și dus la Târgu Jiu, unde a fost crescut, cu ajutorul bunicii paterne. Micuțul a stat acolo până în luna octombrie 2020, când a fost preluat de mamă, pe motiv că minorul nu ar fi fost îngrijit în mod corespunzător.
De cealaltă parte, tatăl micuțului, Daniel C., nu a formulat o întâmpinare și nici nu a fost prezent la termenele de judecată. Magistrații au constatat că incidentul din fața grădiniței a fost înregistrat atât de camerele de luat vederi ale instituției de învățământ preșcolar, cât și de o cameră montată pe autoturismul unui alt părinte, iar ambele filmări au fost depuse la dosar.

Este mai presus de orice îndoială că incidentul a avut un impact semnificativ asupra fizicului și psihicului mamei, care a fost traumatizată de modul de acțiune al fostului său concubin. Pe de altă parte, nu este mai puțin adevărat că apariția neașteptată a tatălui a fost surprinzătoare și pentru minor, care a fost cu siguranță speriat de comportamentul părinților săi. Cu toate acestea, așa cum reiese din chiar declarația reclamantei, pârâtul nu a încercat să îl rănească pe minor, faptul că acesta a căzut datorându-se învălmășelii create și nicidecum intenției tatălui de a provoca răni fiului său.

Adauga un comentariu