Sanatate

Alcool boricat. Pentru ce afecțiuni se folosește antisepticul?

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alcool boricat. Pentru ce afecțiuni se folosește antisepticul
Alcoolul boricat se poate acumula în țesuturile corpului

Alcoolul boricat are un efect antiseptic. Soluția coagulează proteinele, inclusiv enzimele celulei microbiene, perturbă permeabilitatea membranei celulare, întârziind astfel creșterea și dezvoltarea bacteriilor.

Anterior, acidul boric a fost utilizat pe scară largă ca dezinfectant pentru adulți și copii. Recent, în legătură cu efectele secundare identificate, au fost impuse restricții privind utilizarea acestuia. Când este aplicat extern, medicamentul este absorbit prin pielea, de suprafața rănii. Alcoolul boricat se poate acumula în țesuturile corpului. După care acesta este excretat din organism încet. Alcoolul boricat este folosit pentru a trata eczeme, erupții cutanate de scutec, otita medie acută și cronică. Alcoolul boric este utilizat extern. În timpul piodermiei, erupției cutanate de scutec, eczemă, zonele afectate ale pielii sunt tratate cu un șervețel umezit în prealabil cu medicamentul, de 2-3 ori pe zi. În caz de otita medie,  soluția este aplicată în canalul auditiv extern fiind nevoie de 3-5 picături de 2-3 ori pe zi.

persoana care sufera de mancarimi pe maini provocate de eczeme
În unele cazuri, acidul boricat poate fi extrem de periculos pentru oameni

Alcool boricat. Contraindicații pentru folosirea medicamentului

Alcoolul boricat nu trebuie folosit de persoanele care suferă de hipersensibilitate la medicament. De asemenea, soluția nu trebuie administrată de persoanele care suferă de insuficiență renală, mezotimpanită cronică cu mucoasă normală sau ușor alterată, perforație traumatică a timpanului, sarcină și alăptare.

Alcoolul boricat nu se folosește inclusiv în timpul tratamentului glandelor mamare, pentru copii, inclusiv nou-născuți. Utilizarea medicamentului poate provoca reacții alergice. Printre aceste reacții se numără înroșirea pielii, mâncărimea, urticarie, erupții cutanate și umflare. În cazuri izolate, medicamentul poate contribui la dezvoltarea unei reacții anafilactice, inclusiv șoc și descuamarea epiteliului. În cazul utilizării prelungite și la pacienții cu insuficiență renală, poate apărea greața, vărsăturile, diaree, cefalee, confuzie, oligurie și convulsii.

o rana pe mana unei persoane
Alcoolul boricat este folosit pentru a trata eczeme

În unele cazuri, acidul boricat poate fi extrem de periculos pentru oameni. În intoxicațiile acute ale oamenilor, medicamentul afectează creierul, membranele mucoase și pielea, iar în intoxicațiile cronice, celulele hematopoietice și germinale. Alcoolul boricat este deosebit de periculos pentru dezvoltarea embrionilor. Chiar și aportul unei singure doze netoxice în corpul mamei poate provoca modificări patologice la făt.

Dozaj si administrare. De câte ori pe zi trebuie să aplici remediul

O soluție de 3% se folosește pentru tratarea unor eczeme plângătoare și dermatită inflamație a pielii. O soluție de alcool de 3% este utilizată sub formă de picături pentru otita medie acută și cronică. După operații la urechea medie, se folosește uneori insuflarea de pulbere de acid boric. În otita medie acută și cronică, se instilează sau se injectează 3-5 picături sub formă de turundă în canalul auditiv extern de 2-3 ori pe zi.

barbat cu mana bandajata
În timpul piodermiei, erupției cutanate de scutec, eczemă, zonele afectate ale pielii sunt tratate cu un șervețel umezit

Soluția de alcool boric nu este destinată utilizării copiilor sub 12 ani. Pentru adolescenții cu vârsta peste 12 ani, nu au fost efectuate studii clinice și nu sunt disponibile recomandări privind dozele. Însă, pentru a trata cu ajutorul medicamentului o afecțiune la adulți este necesar să lubrifiați zonele deteriorate de 2-3 ori pe zi.

persoana care administreaza picaturi unei altei persoane in ureche
Alcoolul boricat nu trebuie folosit de persoanele care suferă de hipersensibilitate la medicament
Adauga un comentariu