Prima pagină » Sanatate » Sânii în sarcină poze. Cum să te pregătești pentru alăptare

Sânii în sarcină poze. Cum să te pregătești pentru alăptare

20 sept. 2022, 11:00,
în Sanatate

Atunci când o femeie este gravidă, pe lângă creșterea șoldurilor și a burticii, sânii în sarcină se modifică exact ca în poze. Astfel, în această perioadă una dintre cele mai uimitoare transformări care se produce în corpul unei femei este experimentată de piept. De la sfârșitul primului trimestru, ea se pregătește să producă lapte.

Este deosebit de important să se monitorizeze starea glandelor mamare în această perioadă, deoarece în organism apar multe modificări hormonale. Pentru ca viitoarea mamă să se simtă bine și, de asemenea, să poată efectua cu ușurință alăptarea, este foarte important să știe cum să se protejeze de bolile de sân.

femeie insarcinata care tine mana pe un san

Dacă doar plănuiți să deveniți mamă, cu siguranță ar trebui să acordați atenție sănătății sânilor

Sânii în sarcină poze. Ce se întâmplă cu aceștia în această perioadă

Timp de 4-5 săptămâni, sânul devine mai sensibil, pot apărea dureri, similare cu simptomele sindromului premenstrual. Acest lucru este normal și nu ar trebui să vă fie frică. Hipersensibilitatea dispare de obicei după primul trimestru, dar uneori persistă până la naștere. După 6 săptămâni, în corpul femeii există mai multă melanină, motiv pentru care mameloanele și areolele devin mai închise la culoare.

Până la 10-12 săptămâni de sarcină, un sistem complex de canale se dezvoltă în piept, țesutul glandular crește, iar mameloanele devin mai umflate și bombate. De asemenea, apare o rețea venoasă vizibilă pe piept. Acest lucru este normal și de obicei dispare după ce copilul se naște.

La începutul celui de-al doilea trimestru, din mameloane apar scurgeri gălbui. Acesta nu este încă lapte, dar are o compoziție similară. Astfel, corpul mamei se pregătește pentru o întâlnire cu un nou-născut. Eliminările albe din sân se numesc colostru.

Acesta poate fi secretat mai activ în timpul unui act sexual sau după un duș. Unele femei pot avea chiar și ușoare pete de la mamelon. Ele sunt asociate cu distrugerea capilarelor mici cauzate de creșterea canalelor. Nu ar trebui să vă faceți griji, dar asigurați-vă că informați medicul ginecolog care vă monitorizează sarcina.

femeie care isi masoara cu un metru marimea sanilor

Până la 18 săptămâni, bustul poate crește cu 1-3 mărimi

Cu câte mărimi crește bustul? Cum să pregătești sânii pentru sarcină

Până la 18 săptămâni, bustul poate crește cu 1-3 mărimi. Prin urmare, este foarte important să alegeți lenjeria potrivită care să nu restricționeze mișcarea și să poată susține bine volumele crescute. Se recomandă să se acorde atenție deosebită sutienelor din bumbac cu bretele late, cu noduri, dar cu suport inferior.

Dacă doar plănuiți să deveniți mamă, cu siguranță ar trebui să acordați atenție sănătății sânilor. De obicei, experții recomandă o ecografie de rutină, dar dacă ai peste treizeci de ani sau femeile din familia ta au probleme cu sânii, este mai bine să faci și o mamografie.

Mamografiile sunt raze X care ajută la identificarea chiar și a tumorilor mici și a chisturilor din țesuturi. În caz de nevoie urgentă se face și pentru gravide, protejând burtica de raze X cu un sort special. Dar astfel de studii nu sunt efectuate în mod obișnuit pentru a nu risca sănătatea fătului.

femeie insarcinata care tine mana pe un san

Timp de 4-5 săptămâni, sânul devine mai sensibil, pot apărea dureri, similare cu simptomele sindromului premenstrual

Ce să faci dacă ai identificat un chist la sân? Sfatul medicului

Dacă au fost identificate patologii, de exemplu, un chist, cel mai probabil va fi recomandată îndepărtarea. Acest lucru este important de făcut înainte de sarcină și naștere, deoarece în timpul alăptării, chisturile pot bloca canalele și se pot inflama, provocând mastita.

Prin urmare, este foarte important să urmăriți toate bolile sau modificările înainte de concepție și să le opriți chirurgical sau conservator. Există multe mituri în jurul pregătirii sânilor pentru alăptare. De exemplu, că sfârcurile trebuie antrenate și frecate cu un prosop umed pentru a evita crăpăturile pe ele mai târziu. Însă, de fapt, sfârcurile unei femei care a născut sunt destul de capabile să reziste hrănirii. Astfel, crăpăturile nu apar din cauza sensibilității excesive, ci din cauza atașării necorespunzătoare a bebelușului.

În plus, sânii în sarcină exact ca în poze secretă propriul strat protector, care ajuta pielea sa se adapteze la lactație. Iar dacă freci și speli des sânii, mai ales cu săpun, stratul protector se va deteriora, ceea ce va duce la crăpături în mameloane.

femeie insarcinata care tine mana pe un san

Este deosebit de important să se monitorizeze starea glandelor mamare în această perioadă, deoarece în organism apar multe modificări hormonale

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`