Local

Alegeri în organizația PMP Iași! Petru Movilă candidează pentru un nou mandat în fruntea filialei – LIVE, GALERIE FOTO, UPDATE

Publicat: 25 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri în organizația PMP Iași Petru Movilă candidează pentru un nou mandat în fruntea filialei - LIVE GALERIE FOTO UPDATE
Astăzi, 25 iunie 2022, vor avea loc noi alegeri în organizația PMP Iași

Noi alegeri în organizația PMP Iași vor avea loc în cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2022. Petru Movilă, președintele în exercițiu al formațiunii politice, va candida pentru un nou mandat. La Conferința Județeană de alegeri, va fi prezent și europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.

UPDATE:

Eugen Tomac, președinte PMP:

,,Sunt bucuros să mă aflu din nou la Iași, la invitația domnului Petru Movilă. După PSD și PNL, suntem partidul cu cei mai mulți membri la nivel local. De azi, în PMP s-a pus capăt unei perioade de instabilitate. Am înțeles ce așteaptă membrii PMP și oamenii de la noi. La criza facturilor, noi vom veni cu soluții concrete. Guvernul trebuie să vină cu masuri concrete. Venim cu propunerea ca familiile cu venituri mici să primească un voucher pentru a-și putea cumpăra lemne pentru la iarnă. Pentru criza din energie, trebuie sa repornim centralele pe cărbuni. Asta face toată Europa acum!”

Petru Movilă, președinte executiv al PMP:

,,E un comportament de două guverne: unul PSD, unul PNL. Nu sunt capabili să ia decizii pentru oameni, ci doar pentru ei! PMP a venit cu soluții concrete încă din luna februarie a acestui an. Singurul care câștigă acum este statul, pe spatele românilor. Nu vine nimeni să compenseze prețurile la energie sau la alimente de bază. Soluția imediata e reducerea accizei și plafonarea adaosului comercial! La alegerile de la Iași au fost prezenți peste 500 de delegați. Există un potențial extraordinar, există oameni capabili în partid.”

Organizația județeană Iași a Partidului Mișcarea Populară (PMP) se pregătește de alegeri interne. În cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2022, vor avea loc lucrările conferinței județene a PMP, la care vor fi prezenți și liderii structurii centrale. De altfel, ieri, 24 iunie 2022, la Iași a avut loc ședința Consiliului Executiv Național din PMP Iași, unde au participat toți liderii locali și județeni ai partidului din întreaga țară.

Noi alegeri în PMP Iași. Petru Movilă candidează pentru un nou mandat

Pentru funcția de președinte al PMP Iași și-a depus candidatura doar Petru Movilă, președintele în exercițiu al organizației județene. Se vor mai desfășura alegeri și pentru componența Consiliului Executiv Județean din cadrul PMP Iași. De asemenea, vor avea loc alegeri și pentru șefia Ligii Aleșilor Locali din PMP Iași, candidat pentru această funcție fiind Radu Sârbu, viceprimarul orașului Hârlău. De asemenea, pentru funcția de secretar general al organizației județene și-a depus candidatura consilierul județean Radu Ursanu. În cadrul conferinței, vor fi prezenți circa 400 de delegați din județul Iași.

Care este situația din PMP?

Recent, magistrații de la Tribunalul București au dat un prim verdict în disputa dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu privind șefia PMP. Fostul președinte, Cristian Diaconescu, nu a predat toate documentele partidului și continuă să se prezinte drept lider al PMP, în ciuda faptului că, la ultimul congres al partidului, delegații l-au ales pe Eugen Tomac în funcția de președinte al organizației.

Reacția lui Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă deține și calitatea de președinte executiv la nivel național în PMP, fiind numărul 2 din partid, după Eugen Tomac. De altfel, Petru Movilă a arătat care este situația în PMP după evenimentele din ultimele luni.

„Din păcate, ultima perioadă nu a fost ușoară pentru membrii PMP, mai ales la Iași. Însă, așa cum era de așteptat, instanța a confirmat faptul că adevăratul președinte al PMP este Eugen Tomac, iar structura de conducere este cea aleasă la congresul din 19 februarie 2022. În cel mai scurt timp posibil, se vor face modificările necesare în registrul partidelor, iar artificiul de care s-au folosit foștii membri ai PMP pentru a destructura și literalmente pentru a face rău partidului nu va mai exista. La Iași, mergem înainte, așa cum am fost de la început, în aceeași formulă, cu același spirit de echipă”, a spus Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Aripa Diaconescu a făcut chiar un simulacru de birou interimar de conducere a filialei de Iași, care însă nu este statutar. Astfel, vor fi organizate noi alegeri în PMP Iași, în cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2022.

Comments are closed.

Adauga un comentariu