Eveniment-Social

Alegeri pentru conducerea marilor universități din Iași! Cine sunt candidații pentru cele mai importante funcții de conducere – GALERIE FOTO

Publicat: 17 feb. 2020

Săptămână de foc pentru competiția ce vizează Rectoratele și Senatele universităților „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC, de Științe Agricole și Medicină Veterinară – USAMV „Ion Ionescu de la Brad” și cea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi”. Astfel, de luni, 24 februarie, și până joi, 28 februarie 2020, se pot depune candidaturile oficiale pentru poziția de rector la „Cuza”. Aici, prof. univ. dr. Tudorel Toader (actualul rector – n.r.) își va depune dosarul. Pe de altă parte, tot astăzi, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, actual președinte al Senatului de la Agronomie, se va înscrie pentru un nou mandat de rector. De precizat că la USAMV, perioada destinată depunerii candidaturilor a demarat vineri, 14 februarie, și se va încheia marți, 18 februarie. La Politehnică, după încheierea perioadei pentru depunerea candidaturilor, doar actualul rector, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a depus candidatura. Aici, începând de astăzi, acesta își va prezenta planul managerial și viitorii prorectori. De asemenea, tot în această perioadă, urmează a fi aleși noii președinți de Senat la toate cele trei universități

Zile importante pentru competiția ce vizează Rectoratele și Senatele universităților: „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC, de Științe Agricole și Medicină Veterinară – USAMV „Ion Ionescu de la Brad” și cea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi”. Astfel, de luni, 24 februarie, și până joi, 28 februarie 2020, se pot depune candidaturile oficiale pentru poziția de rector la „Cuza”. Aici, prof. univ. dr. Tudorel Toader (actualul rector – n.r.) își va depune dosarul. Urmează ca, între 2 și 6 martie să aibă loc dezbateri ale candidaților. De precizat că, miercuri, 19 februarie, noul Senat de la Universitatea „Cuza” își va alege noul președinte. Cele mai mari șanse le are actualul conducător al forului academic, prof. univ. dr. ing. Gabriel Ovidiu Iancu.

Rocadă între actualul rector și președinte al Senatului, la Universitatea de Agronomie

Pe de altă parte, tot astăzi, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, actual președinte al Senatului de la Agronomie, se va înscrie pentru un nou mandat de rector. De precizat că la USAMV, perioada destinată depunerii candidaturilor a demarat vineri, 14 februarie, și se va încheia marți, 18 februarie. Alegerile vor avea loc pe 26 februarie. Pe de altă parte, rectorul în funcție, prof. univ. dr. Vasile Vîntu, va candida la conducerea Senatului de la USAMV. La Politehnică, după încheierea perioadei pentru depunerea candidaturilor, doar actualul rector, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a depus candidatura. Aici, începând de astazi, acesta își va prezenta planul managerial și viitorii prorectori. Alegerile vor avea loc pe 24 februarie. Urmează ca Senatul să-și aleagă un nou președinte.

Noile echipe de conducere de la UMF și UNAGE

În final, deja la UMF și UNAGE s-au stabilit noile conduceri, atât la Rectorat, cât și la Senat. La Medicină și Farmacie, actualul rector, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, a fost reales pentru un nou mandat. De asemenea, prof. univ. dr. Ioana Grigoraș a fost și ea reconfirmată ca președinte al Senatului. La Arte, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță a devenit noul rector. Mai departe, fostul rector, prof. univ. dr. Atena Simionescu, a fost aleasă, săptămâna trecută, președinte al Senatului de la Universitatea de Arte.

Comentarii
Adauga un comentariu