International

Alegeri prezidențiale SUA. Joe Biden menţine un avans de 10%-12% în preferinţele de vot

Publicat: 12 oct. 2020
Joe Biden și Donald Trump
Joe Biden și Donald Trump

Potrivit celor mai recente sondaje, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, Joe Biden, rămâne în topul preferințelor de vot, cu un avans de 10%-12%, în raport cu preşedintele Donald Trump.

Conform unui sondaj difuzat de ABC News/Washington Post, tandemul Joseph Biden/Kamala Harris este creditat cu 55% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump şi Mike Pence sunt creditaţi cu 43%, potrivit mediafax.ro.

Joe Biden, avans imens în fața lui Donald Trump

Totodată, un alt sondaj difuzat de Fox News, îl creditează pe Joseph Biden cu 53% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump este la nivelul de 43%.

Media sondajelor de opinie îi acordă lui Joe Biden o cotă de 52%-53%, diferenţa faţă de Donald Trump fiind de 11%, conform postului de televiziune CNN. În plus, este menționat că Donald Trump încă are şanse care nu sunt neglijabile de a obţine victoria în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Voturile în Statele Unite se află încă pe o pantă indecisă, în privința electoratului, însă Donald Trump mizează pe câştigarea votului.

Sondajul de opinie din perioada 11-15 septembriie

Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden are un avans mare în fața lui Donald Trump. Joe Biden are 9 puncte procentuale în rândul alegătorilor probabili, potrivit unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos, care arată că mesajul ”lege şi ordine” al preşedintelui nu ajunge la votaţii din suburbii vizaţi de acesta.

Sondajul realizat în perioada 11-15 septembrie și arată că 50% dintre alegătorii probabili au afirmat că vor vota cu Biden, iar 31% cu Trump. Alţi 3% au afirmat că vor susţine un alt candidat, iar restul sunt indecişi.

Sondaj de opinie care dă peste cap alegerile din SUA!

Majoritatea votanţilor sunt hotărâţi cu cine vor vota. O proporţie de 9 din 10 votaţi pentru Biden şi 8 din 10 dintre alegătorii lui Trump au spus că ”sunt siguri în totalitate” în legătură cu opţiunea lor pentru preşedinte. Numai 1 din 10 alegători probabili ai lui Biden şi mai puţin de 2 din 10 în cazul lui Trump au părut că se mai gândesc.

Sondajul arată că Joe Biden are un avantaj timpuriu în asigurarea votului popular în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Cu toate acestea, 9% dintre votanţii probabili sunt indecişi sau nu au susţinut încă un candidat al unui partid  mare. Decizia lor din următoarele săptămâni ar putea determina cine câştigă.

Câştigarea votului popular nu înseamnă în mod necesar câştigarea alegerilor, care este decisă de sistemul Colegiului Electoral. Trump a câştigat în 2016 chiar dacă a pierdut votul popular.

Albii nu mai sunt interesați de mesajele lui Donald Trump

Potrivit sondajului, numai 11% dintre albii din suburbii au afirmat că cel mai important factor de influenţare a votului este interesul pentru poziţia fermă faţă de criminalitate şi tulburările sociale.

Procentul a scăzut de la 13% într-un sondaj similar efectuat în perioada 9-10 septembrie şi 15% într-un sondaj din 3-8 septembrie.

În schimb, albii din suburbii, ca şi restul americanilor, sunt interesaţi cel mai mult de noul coronavirus, care a ucis până în prezent 195.000 de persoane în Statele Unite, mai mulţi decât în oricare altă ţară din lume.

Conform sondajului, 45% dintre adulţii americani consideră că Trump este un candidat mai bun pentru reconstrucţia economiei, comparativ cu 36% în cazul Biden. Pe ansamblu, coronavirusul este principalul motiv de îngrijorare, iar refacerea încrederii în guvern al doilea.

Adauga un comentariu