International

Alegeri SUA 2020. Donald Trump le cere americanilor să-și schimbe votul în favoarea lui!

Publicat: 28 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alegeri SUA 2020. Donald Trump le cere americanilor să-și schimbe votul în favoarea lui
Donald Trump, președintele în exercițiu al SUA

Alegeri SUA 2020. Donald Trump a postat pe Twitter o solicitare către americanii care au votat deja să-și schimbe votul în favarea lui.

Donald Trump a scris că imediat după a doua dezbatere privind alegerile din SUA, oamenii au căutat masiv pe Google: „Pot să-mi schimb votul?” Peste 70 de milioane de americani au votat deja, o prezență record la un scrutin din Statele Unite.

Alegeri SUA 2020. Americanii, rugați să-și schimbe votul

Donald Trump scrie întrebarea cu privire la schimbarea votului ar fi fost în trending pe Google și ar fi generat sute de mii de căutări. Președintele în funcție al SUA i-a îndemnat alegătorii care și-au manifestat deja opțiunea să meargă să-și schimbe votul și să voteze în favoarea lui. Peste 70 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale din SUA, adică mai mult decât dublul participării totale la vot la alegerile precedente din 2016, relevă o statistică publicată de US Elections Project, preluată de Reuters.

Votul anticipat masiv indică nu numai interesul americanilor pentru prezidenţialele din acest an dar şi teama crescândă de coronavirus, ceea ce-i determină să profite de şanse de a vota anticipat, evitând aglomerările din ziua alegerilor.

Potrivit sondajelor Universităţii Florida, democraţii sunt cei care profită mai mult votul anticipat decât republicanii preşedintelui Donald Trump, reflectând şi atitudinea diametral opună a celor doi candidaţi faţă de pandemia de Covid-19.

Democraţii au un avantaj semnificativ la votul anticipat, evitat acum de republicani pe fondul atacurilor repetate şi neîntemeiate ale lui Trump în sensul că acest sistem de vot încurajează frauda.

Donald Trump și Joe Biden, umăr la umăr

Per total, democraţii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar în ultimele săptămâni republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.

Potrivit acestuia, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potenţialii alegători, adică cea mai ridicată din 1908.    În Statele Unite , săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de infectări cu Covid-19 a fost de pete 70 de mii, în media/zi – un record de la izbucnirea pandemiei şi o creştere de circa 40% faţă de media săptămânilor anterioare, relatează NYT.

Donald Trump își face campanie în trei state importante

Preşedintele Donald Trump a organizat mitinguri în trei state pe care le-a câştigat în alegeri din 2016 – Michigan, Wisconsin şi Nebraska – în speranţa că alegătorii cred încă că este candidatul cel mai potrivit pentru a lupta pentru producţia şi agricultura americană – două domenii de mare importanţă în Midwest.

Trump le-a spus susţinătorilor din Michigan că alegerile din 3 noiembrie sunt „o chestiune de supravieţuire economică” pentru acest stat care găzduieşte industria auto din SUA. El a susţinut că Biden a sprijinit politicile care afectează industria auto şi industria prelucrătoare, în timp ce el a construit o economie în plină expansiune înainte de pandemie.

Joe Biden, câștigător în Wisconsin

Donald Trump a călătorit apoi în Wisconsin, un alt stat pe care l-a câştigat cu o marjă restrânsă în 2016. Sondajele de dinaintea scrutinului îl arată în prezent pe Joe Biden câştigător în acest stat. Ultimul miting al preşedintelui american a fost în Nebraska, stat pe care l-a câştigat cu uşurinţă în 2016.   Toate cele trei state care vor avea un rol cheie pentru obţinerea majorităţii în Colegiul Electoral, pentru câştigarea Casei Albe. Joe Biden, şi-a dus campania în Georgia, stat pe care Trump l-a câştigat cu o marjă largă în 2016. Georgia nu a mai votat pentru candidatul democraţilor la preşedinţie din 1992, dar este în joc în acest an, potrivit sondajelor de opinie.

Adauga un comentariu