Prima pagină » Local » Alegerile locale și ale Parlamentului European se vor desfășura între orele 7 :00 și 22:00. Cum afli la ce secție poți vota?
Alegerile locale și ale Parlamentului European se vor desfășura între orele 7 :00 și 22:00. Cum afli la ce secție poți vota?

Alegerile locale și ale Parlamentului European se vor desfășura între orele 7 :00 și 22:00. Cum afli la ce secție poți vota?

08 iun. 2024, 20:15,
BZI.ro, în Local

Românii sunt așteptați la urne duminică, 9 iunie, pentru a vota în cadrul alegerilor locale și europarlamentare. Orele de votare sunt între 7.00 și 22.00.

Pentru alegerile locale cetățenii pot vota la secția arondată conform domiciliului sau reședinței lor. Votul în străinătate nu este permis pentru aceste alegeri. Există liste speciale complementare pentru cetățenii UE cu reședință în România, care le permit să voteze pentru autoritățile locale.

Pentru a vota la adresa de reședință, alegătorii trebuie să obțină dovada reședinței cu cel puțin 60 de zile înainte de data alegerilor (până la 10 aprilie inclusiv). De asemenea, se pot înscrie în Registrul Electoral cu adresa de reședință cel târziu cu 45 de zile înainte de scrutin, cu condiția ca reședința să fie înregistrată cu 60 de zile înainte de alegeri. Dacă nu se înscriu în registru, alegătorii pot vota fie la domiciliu, fie la reședință.

Unde pot vota la alegerile locale 2024

În localitatea de domiciliu sau de reședință, conform adresei din cartea de identitate/buletin, pe listele permanente, cu condiția să depună o cerere la primăria respectivă cu 45 de zile înainte de data alegerilor (25 aprilie), și să obțină dovada reședinței cu 60 de zile înainte de alegeri (până pe 10 aprilie inclusiv), pe listele suplimentare, în localitatea de reședință sau de domiciliu, pentru cei cu viză de flotant

Unde pot vota la alegerile europarlamentare 2024:

La alegerile europarlamentare din 9 iunie, se poate vota pe lista permanentă la secția de votare unde este arondat alegătorul conform domiciliului sau reședinței sau în orice altă secție de votare din afara localității respective, pe listele suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *