International

Aleksei Navalnîi, mesaj pentru susținători. Acesta îi sfătuiește să nu se lase descurajaţi de victoria partidului Rusia Unită

Publicat: 21 sept. 2021
Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Disidentul rus Aleksei Navalnîi şi-a îndemnat marţi susţinătorii să nu se lase descurajaţi de victoria partidului Rusia Unită în alegerile legislative, estimând că procesul electoral a fost viciat de fraude masive, transmite AFP.

Rusia Unită, partidul preşedintelui Vladimir Putin, a obţinut 49,82% din voturile exprimate, fapt ce-i asigură peste două treimi din locurile din camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, un număr suficient pentru a putea opera revizuiri în Constituţie.

Aleksei Navalnîi şi aliaţii săi, care nu au putut participa la scrutin după ce mişcarea lor a fost catalogată drept „extremistă” de justiţie, au apelat la o altă strategie, solicitându-le ruşilor să-i voteze pe candidaţii cel mai bine plasaţi împotriva puterii.

Acest „vot inteligent”, conform opoziţiei, ar fi fost un real succes, în special la Moscova, dar a fost contracarat printr-o fraudă masivă la urne, informează Agerpres.ro.

„Rezultatul nostru a fost pur şi simplu furat, redirecţionat în maniera cea mai primitivă cu putinţă”, a scris într-un mesaj pe Instagram Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare după o condamnare pentru fraudă, pe care o consideră drept una politică.

„Lupta (opozanţilor Kremlinului n.r.) pentru această ţară nu este un sprint. Este un maraton lung şi dificil”, a adăugat el.

El a precizat că „principala lecţie” a acestor alegeri legislative este că partizanii Kremlinului nu mai sunt majoritari în Rusia şi nu se pot menţine la putere decât prin fraudă electorală.

Opoziţia rusă acuză falsificarea rezultatelor voturilor online, fapt care ar fi permis inversarea unei tendinţe electorale nefavorabile partidului Rusia Unită ce a fost observată cu ocazia numărării voturilor exprimate fizic, la cabinele de vot.

Comisia electorală a respins acuzaţiile opoziţiei, estimând că scrutinul a fost unul „transparent”.

Adauga un comentariu