Actualitate

Alertă alimentară! LIDL a retras de pe piață unul dintre produsele pe care oamenii le consumă frecvent, după ce a fost contaminat cu Salmonella

Publicat: 28 mai 2022
LIDL a retras de pe piață unul dintre produsele pe care oamenii le consumă frecvent, după ce a fost contaminat cu Salmonella

Românii care obișnuiesc să treacă pragul magazinelor LIDL au primit o veste proastă din partea reprezentanților acestui lanț de magazine. În urma unor cercetări mai amănunțite, s-a descoperit faptul că unul dintre produsele puse la vânzare de către retailerul german poate pune în pericol sănătatea oamenilor.

Deoarece magazinele LIDL își doresc să evite apariția unor probleme și mai mari, au luat decizia de a retrage de la vânzare un produs foarte achiziționat de către români. Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții magazinelor, s-a dovedit faptul că unul dintre loturi a fost contaminat cu Salmonella.

Un produs marca LIDL a fost contaminat cu Salmonella

Pentru a preveni eventualele îmbolnăviri care ar putea să aibă loc din cauza consumării unui produs care poate conține urme de Salmonella, s-a decis retragerea lui de pe rafturi. Este vorba despre produsul „Semințe de susan”, ce poartă semnătura Belbake.

Totuși, există posibilitatea ca unele produse să fi fost deja achiziționate, tocmai de aceea specialiștii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să înapoieze produsele imediat magazinelor. În cazul în care ați consumat deja un astfel de produs, este important să vă adresați de urgență unui medic specialist.

„Lidl Romania recheamă preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g“ cu termenul de valabilitate 18.03.2023, lot 304-2216111. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.”, a fost o parte din declarația făcută publică de ANSVSA.

Cum se manifestă Salmonella

Potrivit declarațiilor făcute de FSAI, Salmonella se va manifesta destul de repede, persoanele care au consumat produse contaminate cu această bacterie urmând să se simtă rău după 12-26 de ore. Printre cele mai întâlnite simptome ale acestei bacterii se numără diareea, febra, cefaleea și crampele abdominale. Cei mai afectați vor fi întotdeauna cei cu un sistem imunitar scăzut și anume bătrânii și bebelușii.

„Deși consumul produselor contaminate nu prezintă un risc acut pentru sănătate, există un risc crescut dacă există un consum continuu de oxid de etilenă în alimentele contaminate pe o perioadă lungă de timp”, susține FSAI.
Adauga un comentariu