International

Alertă cu bombă la alegerile din Republica Moldova! Secția din Frankfurt a fost închisă timp de o oră

Publicat: 15 nov. 2020

Secţia de votare pe care autorităţile din Republica Moldova au deschis-o în oraşul german Frankfurt pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică a fost închisă timp de aproximativ o oră, din cauza unei alerte cu bombă, a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma anchetei autorităţilor germane, alerta a fost falsă, iar procesul de votare a fost reluat.

„Am avut o situaţie extremă, o situaţie absolut ieşită din comun la o secţie de votare din străinătate, şi anume cea din Frankfurt-Germania. A fost o alertă cu bombă. Slavă Domnului, o alertă falsă, dar a fost închisă secţia de votare preţ de aproape o oră. Acum avem informaţia că în această secţie de votare decurge normal procesul electoral”, a afirmat Şarban.

Până la 18:00, la secţiile de votare din străinătate au votat peste 209.450 de cetăţeni moldoveni.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

Alegeri prezidenţiale Moldova! Disperare în diaspora Rep. Moldova în Germania: Consolul ne-a cerut să plecăm acasă

Disperare fără margini în diaspora formată din cetăţeni ai Republicii Moldova din Germania. Oamenii îşi arata nemulţumirea că nu sunt lăsaţi să voteze la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

Conform martorilor din regiunea Frankfurt, cozile formate sunt uriaşe şi sunt formate din cetăţeni ai Republicii Moldova care au venit şi de la sute de kilometri pentru a putea vota.

Martor la Secţia de votare din Frankfurt: Consolul ne-a spus să plecăm acasă

Conform unui martor care a vorbit pentru Pro TV Chişinău, consolul Republicii Moldova la Frankfurt a ieşit şi le-a spus cetăţenilor să nu mai stea la rând degeaba pentru că nu sunt buletine de vot suficiente. Acelaşi martor a explica jurnaliştilor faptul că sunt oameni care au parcurs şi 250 de km pentru a vota. Unii dintre ei şi-au luat liber şi de la muncă pentru a vota

„Suntem un rând enorm de oameni. A ieşit consulul şi ne-a anunţat că au mai rămas 1800 de buletine de vot şi ne-a spus să plecăm acasă, decât să stăm foarte mulţi oameni. Oamenii se revoltă, de ce noi nu putem să votăm. Nu suntem locatari în Frankfurt, eu am parcurs 250 de km, am anulat ziua de muncă. În primul tur am stat 4 ore şi jumătate, dar am reuşit să votăm, dar acum am presimţirea că se fraudează. Noi nu putem să votăm”, ne-a spus moldoveanul Dumitru Glubochii.

Moldoveanul spune că ar putea merge la secţia de votare din Strasbourg, dar nu este sigur că şi acolo va reuşi să voteze.

„Situaţia este peste tot aceeaşi. Avem prieteni peste tot în Europa şi toţi au astfel de probleme. Primim video cu cozi enorme. S-a spus că o secţie de votare are 5 mii de buletine de vot. Nu înţeleg de ce este atât de prost organizat”,ne-a mai spus moldoveanul.

Adauga un comentariu