Actualitate

Alertă la Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, după un apel la 112: „Va fi o mare nenorocire” – UPDATE

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă la Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia după un apel la 112 Va fi o mare nenorocire - UPDATE
Cele două instanțe au fost evacuate de urgență

Alertă în județul Constanța! Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Medgidia au fost evacuate, în această dimineaţă, 23 noiembrie 2021, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgență 112 şi a transmis faptul că urmează să se întâmple „o mare nenorocire” şi vor muri mai multe persoane.

În scurt timp, autorităţile s-au mobilizat și au hotărât să evacueze cele două instanţe de judecată.

„Astăzi, în jurul orei 9 s-a primit un apel 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire. Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni sunt la fața locului, iar la acest moment se evacuează persoanele din cele 2 instituții. Vom reveni cu informații”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

UPDATE: Alerta dată în cele două instituții din Constanța a fost falsă

Pentru a se asigura că situația este sub control, s-au deplasat la fața locului și mai multe echipaje din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Mai apoi, din fericire, s-a dovedit că alarma a fost falsă, astfel că cele două instanţe se vor redeschide în cel mai scurt timp.

„La fața locului se află polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, respectiv ai Poliției municipiului Medgidia, pentru restricționarea circulației în zonele vizate. De asemenea, se asigură perimetrul în zonă, de către polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța”, au mai transmis oamenii legii.

Alertă cu bombă la Hotel Unirea din Iaşi

Un alt caz similar a avut loc și în municipiul Iași. Pompierii au intervenit pe data de 6 martie 2021 la Hotel Unirea, unde a fost anunțată o alarmă cu bombă. Pompierii, brigada antiteroristă, polițiștii, dar şi echipaje de prim ajutor au fost prezente la locul apelului. Oamenii legii au demarat o operaţiune amplă şi au efectuat controale în unitatea de cazare.

„În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat la acel moment reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

A împrumutat telefonul unei persoane care a sunat la 112

Reporterii „BZI” au încercat să afle cine a fost cel care a băgat în sperieți un hotel întreg. Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat din alt județ, nu din Iași. Astfel, apelul a fost efectuat din județul Suceava, mai precis din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Suceava au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de pe care s-a efectuat apelul. Din câte se pare, este vorba despre o persoană care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectuat un apel.

Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a solicitat ajutorul va efectua un apel la 112 să anunțe că într-un hotel din Iași este o bombă. Polițiștii trebuie să stabilească cine se face vinovat și cine trebuie tras la răspundere. O glumă proastă blochează extrem de multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat chiar și cu 10.000 de lei.

Adauga un comentariu