Actualitate

Alertă la Mănăstirea Voroneț din Suceava! Fosta și actuala stareță au fost testate pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 08 sept. 2020
Mănăstirea Voroneț din județul Suceava
Mănăstirea Voroneț din județul Suceava

Alertă la Mănăstirea Voroneț din Suceava. Stareța Mănăstirii Voroneț, Monahia dr. Gabriela Platon, și maica proin– stareță Irina Pântescu (cea care a condus pentru 27 de ani fostul lăcaș de cult) au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea se află internate la spitalul din Suceava. Conform informațiilor apărute în presă, se pare că, prima persoană care a contactat virusul este Irina Pântescu, în vârstă de 87 de ani. Ulterior, actuala stareță a fost infectată cu SARS-CoV-2. Amândouă se află în prezent sub tratament de specialitate. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava va declanșa o anchetă în interiorul lăcașului de cult. Persoanele care au intrat în contact cu cele două femei vor fi testate pentru a se vedea dacă nu au fost infctate cu COVID-19.

Ce minuni a văzut preotul Ioan Olăeru la pacienții cu COVID-19, în stare critică, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: „Numai Dumnezeu putea face acest miracol!” Medicii au rămas uimiți

Preotul misionar Ioan Olăeru, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, povestește miracolele pe care le-a văzut în saloanele pacienților cu COVID-19 în stare critică. Preotul povestește că, după ce a dat Sfânta Împărtășanie unor pacienți cu coronavirus în stare critică, aceștia și-au revenit. În salonul de spital toți medicii au muțit. Nimănui nu-i venea să creadă că, în momentul în care se pregăteau să anunțe decesul, pacientul a strâns puternic de mână preotul și și-a revenit. În fiecare zi, preotul Ioan Olăeru, îmbrăcat în combinezon, cu vizieră și mănuși, se plimbă prin saloanele spitalului și discută cu pacienții cu coronavirus care și-au pierdut speranța că vor mai trăi.

Preotul Ioan Olăeru: „Din luna martie, m-am îmbrăcat în combinezon, mi-am pus vizieră și mănuși și am intrat în spital”

De la începutul pandemiei de coronavirus, preotul misionar Ioan Olăeru a intrat în saloanele pacienților cu COVID-19, fără nicio frică. A știut că bolnavii au nevoie să simtă că Dumnezeu le este aproape prin intermediul unui preot și de aceea nu a dat niciun pas înapoi.

„Din luna martie, m-am îmbrăcat în combinezon, mi-am pus vizieră și mănuși și am intrat în spital. Am stat de vorbă cu pacienți cu coronavirus, i-am spovedit și i-am împărtășit, am sfințit saloanele și le-am arătat că Dumnezeu le este aproape. Am intrat în salonul pacienților cu COVID-19 în stare critică și i-am împărtășit. Când nimeni nu credea că mai au vreo șansă, când au luat din Sfânta Împărtășanie și-au revenit. Numai Dumnezeu putea face acest miracol! Am simțit și am văzut că Sfânta Împărtășanie le-a prelungit viața. Nimeni nu a murit imediat după ce s-a împărtășit, dar, din păcate, unora nu li s-a prelungit viața decât cu 1-2 săptămâni”, povestește Ioan Olăeru, duhovnic misionar la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Adauga un comentariu