Actualitate

Aleşii neamului din Parlament nu vor mai mânca cu 2 lei o ciorbă! Preţurile la cantină se scumpesc

Publicat: 08 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aleşii neamului din Parlament nu vor mai mânca cu 2 lei o ciorbă Preţurile la cantină se scumpesc
Parlamentarii nu vor mai mânca o ciorbă cu 2 lei la cantina din Parlamentul României

Aleşii neamului din Parlament îşi iau adio de la a mânca o ciorbă cu 2 lei sau o friptură cu 4 lei. Parlamentarii au decis să externalizeze cantina din Camera Deputaţilor pe motiv că, din cauza pandemiei, au fost înregistrate pierderi mari dar şi că salonul în care se desfăşoară activitatea restaurantul.

Parlamentarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că în restaurantul din Camera Deputaţilor sunt condiţii insalubre de preparare a alimentelor. De altfel, aceştia obişnuiesc să mănânce la cantina de la Senat.

Parlamentarii români nu vor mai mânca ciorbă la 2 lei

Serviciul de alimentaţie din Camera Deputaţilor va fi de domeniul trecutului după ce parlamentarii au decis să externalizeze serviciul. Deputaţii nu vor mai mânca o ciorbă la 2 lei după ce aceştia s-au plâns de faptul că felul în care sunt preparate alimentele este unul insalubru. De altfel, restaurantul înregistrează pierderi mai ales din cauza faptului că, în pofida faptului că mâncarea e mai scumpă, cantina de la Senat a devenit principalul punct de atracţie al aleşilor neamului.

„Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător”, spune Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL.

„Trebuie să recunosc că nu merg foarte des la restaurantul din Camera Deputaţilor şi merg la Senat, unde serviciul este externalizat şi mâncarea este de mai bună calitate”, spune Cristina Prună, deputat USR.

În altă ordine de idei, firma care va câștiga licitaţia pentru restaurant trebuie să aloce sume importante de bani şi pentru renovarea locației în care îşi vor desfăşura activitatea. Ca un fapt, odată cu venirea unei firme private, prețurile vor suferi modificări importante. Nu se cunoaște cu exactitate care va fi prețul viitor dar ce știm sigur e că acesta va fi mai mare decât cel actual.

Parlamentarii plăteau sume derizorii pentru o masă bună în Parlament

Prețurile restaurantului din Parlamentului sunt de mult timp o legendă. Un mic dejun, care include ouă prăjite, telemea de vacă și cartofi prăjiți ajunge 7,13. Cel mai scump produs din meniul este păstrăvul la grătar cu lămâi, însă nici acesta nu depășește suma de 20 lei, fiind doar 16,07 lei.

Ciorbele nu ajung la 6 lei. Borșul țărănesc cu legume costă doar 2,75 lei, iar ciorba de văcuța a la grec ajunge doar 5,36 de lei. Pieptul de pui la grătar costă doar 4,5 lei, fileul de șalău este 5,5 lei, iar păstrăvul la grătar cu lămâie este 16,01 lei.

De altfel, în urmă cu mai mulţi ani, jurnaliştii bzi.ro comparau preţul cantinei din Parlament cu preţul unei cantine sociale. Detalii aici.

Parlamentarii nu au respectat restricţii pandemice la cantina Parlamentului

Un alt eveniment care a apărut în atenţia publică a fost faptul că, în pofida faptului că în București la acea dată, restaurantele erau închise în interior, acest lucru nu s-a întâmplat şi la Parlament. Cantina acestuia funcţiona în termeni normali iar parlamentarii, în frunte cu Cosette Chichirău și Marius Bodea, mâncau în interior deşi legal ar fi trebuit să o cumpere în sistem to go.

Conform celor de la Digi24 și ȘtirilePROTV, mai mulţi parlamentari au ales să mănânce în zona de food a Parlamentului României, asta în condiţiile în care pe mese se aflau deja indicaţii referitoare la faptul că acestea nu pot fi ocupate şi că orice preparat se serveşte în sistem to go.

Adauga un comentariu