Cancan

Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a murit înecat

Publicat: 08 iul. 2020

Australianul Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a încetat din viaţă la vârsta de 32 de ani. Sportivul a murit înecat, relatează presa din Australia.

Pullin pescuia cu harponul în largul Palm Beach, în apropiere de Sydney, în momentul în care s-a înecat. El a fost găsit miercuri dimineaţă, pe un recif artificial. Bărbatului i s-au aplicat timp de 45 de minute manevre de resuscitare înainte de a fi declarat decedat.

“Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus pe plajă de mai mulți martori, fiind preluat de salvamari, dar Alex Pullin nu a mai putut fi salvat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din statul australian. Sportivul a fost găsit miercuri dimineaţă, pe un recif artificial, iar timp de 45 de minute a fost resuscitat fără succes.

Lumea sportului australian este în șoc după dispariția campionului. „Un atlet incredibil, un coechipier iubit, căruia îi vom simți lipsa”, a transmis echipa olimpică australiană, din care Pullin a făcut parte de trei ori. Și alți sportivi i-au adus un ultim omagiu, mulți descriindu-l ca fiind o persoană amabilă și generoasă.

Alex Pullin a fost purtătorul de drapel al Australiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în 2014, şi a câştigat titlul mondial la snowboard cross în 2011 şi 2013.

Adauga un comentariu