Sport

Alexandru Crețu, ofertat de Steaua Roșie Belgrad! Reacția fostului fotbalist de la Politehnica Iași: „M-ar tenta!”

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Crețu ofertat de Steaua Roșie Belgrad Reacția fostului fotbalist de la Politehnica Iași M-ar tenta
Alexandru Crețu, fostul fotbalist de la Politehnica Iași, are o ofertă tentantă de la Steaua Roșie Belgrad.

Alexandru Crețu (28 de ani), fostul fotbalist de la Politehnica Iași, mijlocașul campioanei Sloveniei, NK Maribor, a vorbit despre posibilitatea de a ajunge în Serbia, la Steaua Roșie Belgrad

Fostul fotbalist de la Politehnica Iași evoluează la NK Maribor din 2018, acolo unde este un titular obișnuit al echipei. Prestațiile sale din campionat și din preliminariile Champions League și Europa League l-au adus în vizorul echipei naționale, dar și în cel al sârbilor, care și-au trecut în cont, recent, un nou titlu.
Alexandru Crețu, care a debutat în fotbalul mare la Politehnica Iași, spune că l-ar tenta o mutare la Steaua Roșie, însă, pentru moment, se concentrează pe activitatea de la NK Maribor, cu care mai are contract până în 2021. Echipa sa se poate apropia la doar un punct de liderul Olimpia Ljubliana, astăzi, dacă va câștiga pe terenul penultimei clasate Triglav.

„Sunt doar speculații momentan și nu știu nimic mai mult. N-am apucat să vorbesc cu impresarul meu încă. Aseară a apărut știrea, iar el e cel care se ocupă de oferte. Eu am etapă astăzi și nu vreau să-mi umplu capul cu asta. Îți dai seama că m-ar tenta. Steaua Roșie e un club mare în Europa, joacă an de an în Champions League.
Am început bine la Maribor, avem două victorii, sperăm să luăm cele trei puncte și să ne ducem la un punct în spatele lui Ljubliana. În fiecare an, obiectivul este câștigarea titlului aici”, a declarat Alexandru Crețu, pentru Digi Sport.

Alexandru Crețu, campion al Sloveniei cu Maribor

Campioana Serbiei, care a evoluat în grupele Champions League din acest sezon, i-ar oferi lui Alexandru Crețu un salariu anual de 400.000 de euro, scrie ziare.com.
Pe lângă oferta de la Steaua Roșie, mijlocașul ar mai fi dorit și de un club din Rusia, mai scrie sursa citată.
Mijlocașul defensiv a evoluat în România la Corvinul Hunedoara și Poli Iași, iar la începutul anului 2017 a făcut pasul în Slovenia, la Olimpia Ljubliana. După doar un an, Crețu s-a transferat la rivala NK Maribor, cu care a câștigat titlul, în stagiunea precedentă.

În acest sezon, Maribor, cu Crețu titular, a ajuns în play-off-ul Europa League, acolo unde a fost eliminată de Ludogoreț, scor 2-2, la general.
Alexandru Crețu făcea parte din lista preliminară de stranieri anunțată de Mirel Rădoi pentru semifinalele barajului EURO 2020, contra Islandei. Partida a fost amânată pentru 8 octombrie.
27 de meciuri a strâns Crețu la Maribor, în acest sezon, reușind un gol și trei pase decisive
350.000 de euro este cota de piață a lui Crețu, potrivit transfemarkt.com
Jucătorul echipei NK Maribor, Alexandru Crețu, a declarat într-o videoconferință, că în Slovenia lucrurile revin la normal după pandemia de coronavirus, el explicând că pe 10 mai este programată reluarea antrenamentelor colective, iar pe 30 mai campionatul.

Țara europeană care a depășit pandemia de COVID-19

„Aici, în Slovenia, cazurile au fost mult mai puține. Ieri de exemplu s-au deschis restaurantele, mai exact terasele… deci lucrurile revin la normal pentru că nu au mai apărut cazuri noi de coronavirus. Pentru noi, sportivii, aceasta este o perioadă foarte grea. Campionatul a fost întrerupt cam pe la 10 martie, deci au trecut două luni. Antrenamentele colective nu se compară cu antrenamentele în 3-4 jucători. Cei de la federația slovenă lucrează cu câteva date de începere. Pe 10 mai ar trebui să reluăm antrenamentele colective, iar pe 30 mai să înceapă campionatul”, a spus Crețu într-o transmisiune live pe pagina oficială de Facebook a fostei sale echipe, Politehnica Iași.

Alexandru Crețu: „La Maribor, salariile au fost micșorate pe trei luni”

Alexandru Crețu a explicat că toți jucătorii de la Maribor au acceptat reducerea salariilor cu 15-20%, dar numai pe o perioadă de trei luni:

„Cei de la club ne-au propus o micșorare a salariului pe trei luni. E un procent de 15-20 din contract, iar toți am înțeles. Pentru că nimeni nu se aștepta la o asemenea perioadă. Și clubul, dar și noi, ca oameni, trecem printr-o perioadă grea.
Mă bucur că am ajuns toți la un numitor comun. Eu mai am un an de contract cu Maribor, dar deja cei de aici mi-au propus prelungirea. Suntem în tatonări, vom vedea ce va fi. Oricum, eu îmi doresc să rămân în străinătate”.

Alexandru Crețu face parte dintre cei 26 de jucători care evoluează la cluburi din afara țării a convocați de principiu de selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, în vederea meciului cu Islanda, contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020.

„Țin legătura cu cei din staff-ul naționalei. Ei au un număr de jucători pe care îi monitorizează. E un număr destul de mare de jucători, iar apoi cei de acolo vor alege. Sunt oameni profesioniști care își fac treaba. La fel cum au vorbit cu mine, vorbesc și cu ceilalți, totul pentru ca atunci când ajungem la lot să fim pregătiți să dăm 100%”, a precizat mijlocașul în vârstă de 28 de ani.

Adauga un comentariu