National

Alexandru Rafila, despre evoluția pandemiei de coronavirus: „al treilea val al pandemiei va mai dura 45 de zile”. Ce se întâmplă din toamnă

Publicat: 31 mart. 2021
profesorul alexandru rafila la o conferinta de presa

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus de la noi din țară dar și despre soluția de revenire la o viață normală. El este de părere că numarul mare de infectări cu temutul virus din China va mai dura aproximativ 45 de zile.

Potrivit acestuia, din toamna acestui an viața noastră va reveni la normal.

Alexandru Rafila, despre evoluția pandemiei de coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila a făcut declarații despre evoluția pandemiei de coronavirus în România, valul al treilea și soluția de revenire la viața normală. Reprezentantul României la Organizația Mondială s Sănătății estimează că evoluția nefavorabilă a numărului de infectări va mai dura aproximativ 45 de zile.

Rafila este de părere că Guvernul trebuie să își schimbe abordarea și să iși transforme populația în partener. Astfel, lucrurile vor merge spre bine.

„Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, au am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei”, a declarat Rafila.

De asemenea, profesorul Alexandru Rafila spune că în toamnă vom obține soluția legată de revenirea la o viață normală. Totul ține, în mare parte, de campania de vaccinare, de numărul de persoane care vor fi imunizate. Rafila spune că este important că această campanie de vaccinare să funcționeze bine din două puncte de vedere:

„Primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a concluzionat Rafila.

Alexandru Rafila, despre medicamentele minune care nu au în spate teste

Într-o intervenţie la postul de televiziune Antena 3, Alexandru Rafila este de părere că românii nu ar trebui să creadă în medicamentele care nu şi-au dovedit eficientitatea. În altă ordine de idei, Rafila consideră că la partea cu comunicarea, autorităţile române nu gestionează bine acest lucru şi unele apariţii în spaţiul public au făcut ca românii să creadă în acest lucru:

„Nu cred în tratamentele-minune. Diferenţa între tratamentele-minune şi tratamentele agreate medical este că medicamentele-minune sunt doar afirmate dar nu sunt demonstrate (…) Pe mine ce mă frapează este uşurinţa cu care oamenii îmbrăţişează un tratament-minunte despre nu sunt studii, în schimb sunt reticenţi faţă de un vaccin care are în spate studii clinice. Mi se pare ciudat. Partea de comunicare nu a fost întotdeauna cea mai izbutită şi a dus la aceste îndoieli ale publicului. Sunt apariţii în zonă publică care nu fac nimic altceva decât să se hrănească din această zonă de aşteptare a oamenilor pentru un medicament miraculos”, a declarat Alexandru Rafila la antena3.
Adauga un comentariu