Actualitate

Alexandru Rafila, mesaj transmis din izolare: „Infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu azitromicină“

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Medicul Alexandru Rafila, aflat în izolare după ce a fost confirmat cu COVID-19, a transmis un mesaj despre tratarea infectării cu noul coronavirus. Reprezentantul României la organizația Mondială a Sănătății și propunerea PSD pentru funcția de premier a precizat că azitromicina nu trebuie administrată sub nicio formă în cazul infecției cu coronavirus.

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Mă simt cât se poate de bine”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a vorbit despre starea sa de sănătate după infectarea cu COVID-19.

Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. Asta este situaţia. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok. Am purtat mască… Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a menționat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va merge la consultările de luni, 14 decembrie, de la Cotrocenim şi va prezenta propunerea de prim-ministru fără ca Alexandru Rafila să participe, întrucât acesta este în izolare.

Faptul că Alexandru Rafila a fost testat pozitiv pentru COVID-19 nu are niciun efect asupra nominalizării sale la funcţia de prim-ministru de către PSD, a precizat Ciolacu, răspunzând unei întrebări, după şedinţa de Consiliu Naţional.

Dat fiind faptul că, Partidul Social Democrat a obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare din 6 decembrie, va fi primul pe lista partidelor chemate la negocieri la Cotroceni. PSD este programat luni la ora 11.00, iar timpul alocat discuțiilor va fi de o oră, iar la ora 12.00 va intra PNL.

„Aici vorbim de o gașcă a perdanților girată în acest moment de Iohannis, care este paralel cu Constituția. Au început negocieri înaintea negocierilor, ceea ce este total nepermis. Noi vom face tot ce putem legal, constituțional și democratic pentru a apăra voturile românilor. Astăzi, o să am un BPN cu colegii mei unde îl vom nominaliza și pe dl Alexandru Rafila să fie propunerea noastră pentru funcția de prim-ministru și vom discuta toate procedurile legale pe care o să le facem în perioada următoare. Este exclus să mergem la Cotroceni, dacă PSD nu este invitat conform spiritului Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu după ce președintele s-a întâlnit deja cu Florin Cîțu, Dan Barna și Kelemene Hunor.

Adauga un comentariu