National

Alexandru Rafila spulberă speranțe: „Eu nu cred că până la începutul lunii august vom atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate”

Publicat: 28 apr. 2021
profesorul alexandru rafila la o conferinta de presa
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, apreciază că pragul de zece milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii august nu poate fi atins: „O dată rezonabilă este sfârșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie”.

„Eu nu cred că până la începutul lunii august vom atinge pragul de 10 milioane (de persoane vaccinate – n.r.). Am spus că eu cred că o dată rezonabilă este sfârșitul lunii septembrie- începutul lunii octombrie. Asta nu înseamnă că peste vară nu putem să renunțăm la anumite măsuri, pentru că, probabil, în perioada următoare incidența va scădea”, spune Alexandru Rafila, relatează Mediafax.

El spune că ar fi bine ca autoritățile să stabilească „un obiectiv rezolabil în termeni de timp”.

„Trebuie să lucrăm pe cele două paliere – campania de informare, care trebuie să fie permanentă, și să găsim ce îi interesează pe oameni. Adică dacă pe tineri îi interesează căătoriile, cluburile, să interacționeze unii cu alții, iar pe persoanele vârstince le interesează să aibă acces la servicii de sănătate, iar atunci campaniile trebuie direcționate în fiecare zonă. Toate lucrurile astea trebui gândite. În mod evident, nu sunt elemente încurajatoare. Cre că ținte mai rezonabile ar trebui să fie asumate și revăzute periodic”, conchide Rafila.

Campania de vaccinare a început în România la 27 decembrie 2020, iar până marți, 27 aprilie 2021, au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19. Mai mult de 1.850.000 de persoane dintre acestea au primit deja ambele doze de vaccin.

Majoritatea persoanelor vaccinate în România au fost imunizate cu Pfizer/BioNTech. În toamnă s-ar putea atinge imunitatea de masă, odată cu vaccinarea a 10 milioane de persoane, după cum și-au propus autoritățile.

Adauga un comentariu