Actualitate

Alexandru Rafila, ultimatum pentru Guvern: „Toate activităţile să poată funcţiona normal până la începutul lunii septembrie“ – VIDEO

Publicat: 19 ian. 2021
Alexandru Rafila
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a transmis marți, 19 ianuarie, un ultimatum Guvernului.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere ca guvernanții să facă tot ce este necesar pentru ca până la sfârşitul verii 2021 să fie finalizată campania de vaccinare, astfel încât din septembrie să nu mai existe activităţi interzise.

„Trebuie să găsim soluțiile astfel încât și țara noastră să se poată înscrie în rândul țărilor care repornesc economia, repornesc activitățile sociale și lucrul acesta trebuie foarte clar asumat de actuala guvernare. Și această comunicare haotică a guvernului trebuie să înceteze!“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie demarate toate activitățile economice și sociale!“

Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a precizat că speră ca până la finele lunii septembrie să se termine toate etapele de vaccinare și să se poată relua toate activitățile eocnomice.

„Sper ca, până la sfârșitul lunii septembrie, această campanie de vaccinare, toate cele 3 etape, să fie încheiate! Acesta este parcursul corect, asta trebuie asumat politic foarte clar de actualul Guvern, încât la sfârșitul lunii septembrie să putem demara toate activitățile economice și sociale din România!”, afirmă Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre renunțarea mască: „Cu siguranță în acest an vom purta mască“

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit și despre renunțarea la masca de protecție. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că românii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie până când rata de vaccinare va ajunge la 70%.

Alexandru Rafila a dat de înțeles că în acest an nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie, a precizat medicul.

„Renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a UE, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen, când se va renunța la mască, dar cu siguranță, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate. Cu siguranță însă în acest an vom purta mască“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Nu îmi plac aceste predicții bazate mai degrabă pe ceea ce credem decât pe studii“

Reprezentantul României la OSM a precizat că prefer să nu facă predicții și că, pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza, vor fi și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare.

„Nu îmi plac aceste predicții care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare. Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a mai spus Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu