Sanatate

Alimente care ajută la scăderea rapidă a colesterolului. Obiceiuri sănătoase pentru inima ta

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente care ajută la scăderea rapidă a colesterolului. Obiceiuri sănătoase pentru inima ta
Pentru a avea grijă de inima ta, trebuie să eviți prăjelile și să renunți la mezeluri, carne tocată sau produse de patiserie.

Există mai multe alimente care contribuie la scăderea rapidă a colesterolului. Iată care sunt acestea și ce alte obiceiuri sănătoase ar trebui să adopți pentru inima ta.

Colesterolul reprezintă o moleculă de natură lipidică, insolubilă în apă, care circulă în sânge sub forma unor agregate de proteine, cunoscute sub numele de lipoproteine. Acestea se împart în: LDL (Low Density Lipoprotein) sau colesterolul rău și HDL-C (High Density Lipoprotein) sau colesterolul bun.

În cazul în care nivelul din sânge al colesterolului este crescut, el devine inamicul organismului. Cauze care duc la creșterea acestuia sunt: sedentarismul, alimentația bogată în grăsimi animale, fumatul, ereditatea și vârsta (bărbați trecuți de 45 de ani și femei de peste 55 de ani).

un vas de sânge cu colesterol
Colesterolul reprezintă o moleculă de natură lipidică, insolubilă în apă, care circulă în sânge sub forma unor agregate de proteine, cunoscute sub numele de lipoproteine.

Cinci alimente care ajută la scăderea rapidă a colesterolului

Colesterolul poate fi ținut sub control printr-o alimentație corespunzătoare. Astfel că, este esențial să consumi alimente cât mai sănătoase, cum ar fi: fasolea, nucile, ovăzul, sfecla roșie, dar și usturoiul și ceapa verde.

Fasolea este o sursă extraordinară de proteine vegetale, calciu, fier și fibre solubile, elemente care luptă împotriva colesterolului. Mai mult, fasolea este un aliment recomandat și persoanelor care își doresc să slăbească, deoarece organismul o digeră mai greu (te ajută să te simți plin mai mult timp!).

Nucile sunt foarte bune pentru inimă, ne spun mai multe studii. Dar de ce? Ei bine, acestea sunt capabile să reducă colesterolul rău cu aproape 5%, având și numeroși nutrienți suplimentari care protejează inima.

Ovăzul, consumat la micul dejun, oferă corpului 1-2 grame de fibre solubile. Combinat cu fructe, cum sunt bananele sau căpșunile, ovăzul contribuie la scăderea cât mai rapidă a colesterolului.

Sfecla roșie este bogată în fitonutrienți, fapt ce ajută la fixarea colesterolului din tubul digestiv. Acest lucru scade absorbția acestei molecule și micșorează riscul de boli cardiovasculare.

Usturoiul și ceapa verde sunt alimente cu proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale, care ajută la scăderea colesterolului și a presiunii sanguine. Mai mult, au efect antioxidant și cresc imunitatea.

o lingură de lemn cu fasole
Fasolea este o sursă extraordinară de proteine vegetale, calciu, fier și fibre solubile, elemente care luptă împotriva colesterolului.

Obiceiuri sănătoase pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Pentru a avea grijă de inima ta, trebuie să eviți prăjelile și să renunți la mezeluri, carne tocată sau produse de patiserie. Mai mult, este esențial să înlocuiești carnea cu peștele, deoarece acesta din urmă este un aliment bogat în acizi grași Omega-3 (au rol protector cardiovascular).

De asemenea, recomandat este să renunți la zahăr, fiindcă el are ca efect secundar creșterea nivelului de colesterol din sânge.

Nu în ultimul rând, alege să faci mișcare regulat, pentru că doar așa poți reduce tensiunea arterială, nivelul hormonilor de stres și nivelul colesterolului. În plus, limitează-te doar la un singur pahar de alcool pe zi, deoarece alcool nu face decât să crească nivelul de colesterol din sânge și riscul de boli cardiovasculare, osteoporoză sau cancer de sân.

o femeie care face sport
Alege să faci mișcare regulat, pentru că doar așa poți reduce tensiunea arterială, nivelul hormonilor de stres și nivelul colesterolului.
Adauga un comentariu