Actualitate

Alimente care îngrașă sau cum să ții un regim alimentar sănătos. La ce alimente sănătoase trebuie să fim atenți

Publicat: 15 ian. 2021
alimente care îngrașă
Atunci când ești la dietă trebuie să ai mare grijă ce alimente consumi, deoarece unele au un conținut caloric ridicat

Este foarte bine să știm tot timpul care sunt acele alimente care îngrașă, și aceasta nu doar atunci când ținem o cură de slăbire. Astfel, în ideea de a avea un stil de viață sănătos, ne este mult mai simplu să găsim echilibrul perfect între aceste alimente și cele cu conținut caloric redus.

De cele mai multe ori, persoanele care au peste greutatea optimă nu pot identifica cu precizie factorii care îi împiedică să slăbească. Mulți dintre noi trăim cu convingerea că nu putem slăbi din cauza moștenirii genetice ori din cauza vreunei dereglări hormonale. Însă greutatea pe care o ai și felul în care arăți sunt determinate de anumite obiceiuri pe care le adopți.

Atunci când ești la dietă trebuie să ai mare grijă ce alimente consumi, deoarece unele au un conținut caloric ridicat. Astfel, chiar dacă sunt consumate în mici cantități, ele ne pot da peste cap tot regimul alimentar pe care încercăm să-l ținem.

Top alimente care te îngrașă

Acele alimentele cu o densitate calorică mare, dacă nu pot fi complet eliminate din dietă, trebuie consumate în cantități limitate. Iată la ce alimente trebuie să fii atent. Uleiul de orice tip are foarte multe calorii (o lingură are aproximativ 100 calorii). Cel mai bine ar fi nu prăjești nimic în ulei. Gătește la abur, la grătar, pe teflon sau la cuptor, pe hârtie de copt.

Apoi, untul, maioneza ori sosurile din comerț conțin unele din cele mai rele grăsimi. De asemenea au și o cantitate mare de sare. Prepară-ți propria maioneză sau sos dietetic din iaurt și muștar plus condimente ori ierburi aromatice. De asemenea, semințele și fructele oleaginoase au un mare conținut caloric. Ar fi bine să le consumi crude.

Totodată, trebuie să te ferești de dulciuri, produse de patiserie, cofetărie și orice fel de snacks-uri. Mai mult, atenție la capcanele dietetice, deoarece nu există dulciuri cu adevărat dietetice. Nu în ultimul rând, unele brânzeturi îngrașă mai mult decât carnea.

Mare atenție la carnea roșie și la cea procesată

Carnea roșie, dar și cea procesată (hot-dogii, hamburgeri sau cârnații) sunt stâns legate cu creșterea în greutate. Acest tip de carne, dar și produsele procesate din carne conțin adeseori cantități de grăsimi săturate mai mari, care prezintă un risc pentru sănătate în ceea ce privește bolile cardiovasculare.

Alimente sănătoase la care trebuie să fiți atenți

Totodată, există o serie de alimente care sunt considerate sănătoase însă au un aport caloric mare. Așadar, în cazul acestora ar trebui să fim atenți în ce cantitate le consumăm. Iată care sunt alimentele sănătoase care ne îngrașă dacă nu suntem suficient de vigilenți:

  • Avocado
  • Fructele deshidratate
  • Ciocolată neagră
  • Smoothie-urile
  • Salată de ton
  • Cafeaua (caffe-latte, cappuccino ori alte tipuri de cafea care conțîn mult lapte, toppinguri, siropuri și zahăr
  • Burgerii vegetarieni
  • Brânza tofu
  • Pâinea integrală
  • Fructele.

Așadar, ar trebui să fim foarte atenți la acele alimente care îngrașă, pentru a putea ține sub control greutatea corporală.

Adauga un comentariu