Diverse

Alimente care te mentin treaz

Publicat: 31 oct. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente care te mentin treaz
6

Te-ai intrebat vreodata de ce exista unele nopti in care atipesti linistit, in timp ce in alte seri te intorci pe toate partile si numai nu adormi? Ei bine, ar putea faptul ca esti doar tensionat sau entuziasmat pentru un motiv oarecare.

Dar este, de asemenea, posibil ca obiceiurile tale culinare sa fie responsabile pentru acest lucru, deoarece cat de bine dormi noaptea are de-a face in egala masura cu burtica ta, cat si cu creierul. Deci, daca iti doresti un somn linistit noaptea, evita urmatoare produse alimentare.

Branza

Probabil ai observat ca produsele alimentare cele mai gustoase sunt si cele care fac cele mai mari ravagii in corpul tau, in timp ce cele fara gust sunt intotdeauna recomandate pentru o sanatate buna. Acelasi lucru este valabil si pentru branza – chiar daca e gustoasa, si este cu atat mai bine sa o eviti daca iti doresti un somn bun noaptea. Vinovatul aici este aminoacidul tiramina prezenta in branza, care actioneaza ca stimulent si te tine treaz.

Ciocolata

O veste prosta pentru iubitorii de ciocolata! Acestea actioneaza ca un factor de descurajare pentru un somn bun, mai ales ciocolata cu lapte. Prin urmare, daca nu vrei sa stai treaz toata noaptea, renunta la micul moft de a rontai ciocolata cu lapte. Aceasta contine tirozina, care este transformat in dopamina, un stimulent care te tine alert si treaz.

Alimentele condimentate

In afara de efectele evidente asupra stomacului si calatoriei matinale la toaleta, alimentele condimentate sunt, de asemenea, responsabile pentru faptul ca nu poti sa adormi noaptea. Deci, in cazul in care nu poti fara ele, cel putin serveste-te in prima parte a zilei, astfel incat sa nu iti afecteze somnul.

Carnea

Carnea este bogata in proteine si grasimi si este greu de digerat. Aceasta contine diferite substante care pot avea un impact asupra nivelului de energie. Deci, in cazul in care ai insomnii, renunta la carne. De evitat sunt in special produsele din carne procesate sau afumate. Stai departe de bacon si sunca si iti va fi bine.

Alcoolul

Multi oameni au obiceiul de a bea un pahar de vin inainte de culcare. Desi initial ti-ar putea induce somn, odata ce efectele alcoolului dispar, vei avea un somn foarte deranjat pentru tot restul noptii. Prin urmare, este mai bine sa bei seara cu cateva ore inainte de culcare.

Rosiile

Un alimente foarte sanatos, fara indoiala, bogat in vitamina K. Dar daca esti un insomniac, iti va face mai mult rau decat bine, avand in vedere ca este foarte posibil sa te faca sa nu poti inchide un ochi toata noaptea.

Bauturile cu cafeina

Suntem siguri ca stii deja ca bauturile cu cafeina te tin treaz, dar le mai mentionam o data. Aminteste-ti ca cafeaua nu iti ofera energie, doar actioneaza ca stimulent si te tine treaz. Asa ca nu bea cafea cana dupa cana, evitand alte produse alimentare.

Ceaiul de ginseng

Ceaiul de plante este grozav pentru sanatatea ta si nu interfereaza in general cu somnul. Dar ceaiul de ginseng este o exceptie. Te poate tine treaz si nelinistit toata noaptea. Deci, daca este un mare fan al ceaiului de ginseng, bea-l numai dimineata.

Adauga un comentariu