Culinar

Alimentele care nu trebuie cumpărate în timpul epidemiei

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentele care nu trebuie cumpărate în timpul epidemiei

În plină pandemie de Coronavirus trebuie să avem grijă la ce atingem prin locurile în care mergem, mai ales la supermarket, unde vine multă lume. Iată o listă cu alimentele „cele mai atinse” de oameni.

Specialiștii ne încurajează să avem atenție la alimentele pe care le cumpărăm pentru consumul nostru, întrucât oamenii au obiceiul de a le atinge pentru a vedea dacă sunt coapte, scrie Cancan.

Epidemiologul român Molnar Geza vorbește despre mai multe alimente pe care oamenii au o plăcere inexplicabilă de a le „pipăi”. De asemenea, acesta ne încurajează să nu mai cumpărăm alimente ambalate, dar dacă totuși o facem, trebuie să avem grijă să ștergem ambalajul înainte de a pune mâinile pe el, acasă.

Epidemiologul a tras un semnal de alarmă cu privire la 2 fructe pe care românii le consumă foarte des: bananele și portocalele

„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a explicat Molnar Geza.

Adauga un comentariu