Diete si regimuri

Alimentele cu puternic efect anticancer

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentele cu puternic efect anticancer
Alimentele cu puternic efect anticancer

Alimentele cu puternic efect anticancer. Acum este sigur că dieta joacă un rol important în apariția cancerului. Această certitudine este o veste destul de bună, în măsura în care putem lua măsuri concrete!

În lucrarea sa intitulată „Adevărata dietă anticanceroasă”, prof. David Khayat aruncă lumină asupra mecanismelor de apariție a cancerului și explică modul în care dieta noastră joacă un rol crucial. Ponderea hranei în apariția cancerului este estimată la 20%, ceilalți factori fiind fumatul, hormonii, factorii ereditari, poluarea și agenții infecțioși. Singurii factori pe care îi putem influența sunt fumatul și dieta. Acționând pe ambele, vă veți reduce drastic riscul de a dezvolta cancer.

Cum functioneaza?

Un organism sănătos își reînnoiește celulele în mod eficient: fiecare celulă recent creată este copia perfectă a celulei pe care o înlocuiește. În alimente celulele găsesc ceea ce au nevoie pentru a efectua această lucrare de duplicare. De asemenea, în alimente există elemente capabile să repare problemele pe care le prezintă distrugerea la care este supusa organismul nostru în fiecare zi.

Nu intrați în panică!

Ceea ce este bun în general este bun și pentru prevenirea apariției cancerului:

evitați să fiți supraponderal
consumati multe fructe și legume bogate pentru fibre și antioxidanți
alegeti produse bune și gătește-le singur
evitați mâncarea prăjită sau la grătar

Metoda de gătit este crucială

Dacă vi se spune că fumul și combustia sunt dăunătoare pentru organismul nostru, vi se pare evident. Dar rareori te gândești la asta când gătești. Cu toate acestea, acesta este un punct crucial care nu ar trebui să mai fie trecut cu vederea:

Evitați sa prăjiti în ulei la temperaturi foarte mari. Aveți grijă în special de uleiurile de gătit care au fost folosite de mai multe ori. Dacă îți plac cartofii prăjiți, gogoși și alte delicatese prăjite muly, investește în cumpărarea unei prăjitoare de nouă generație, care să funcționeze cu foarte puțin ulei și care nu supraîncălzește.

Fii atent când gătești într-un wok! Temperatura crește foarte repede și riscul supraîncălzirii uleiului de gătit este mai mare decât într-o tigaie tradițională.

Carnea carcinogena

Dacă OMS a clasificat carnea roșie printre cancerigeni, aceasta nu înseamnă că ar trebui exclusă complet. În primul rând, fiți atenți la metoda de gătit folosită, așa cum am explicat anterior.

grătarul nu trebuie să fie prea des prezent în meniu
dacă doriți o friptură, răsfățați-vă o dată sau de două ori pe săptămână, însoțind-o de legume verzi (broccoli)
carnea afumată nu trebuie consumată zilnic

Pentru a găti carnea în siguranță, aveți de ales între:

foc mediu cu puțin ulei într-o tigaie
fierbere

Evitați elementele toxice

Poluarea alimentară reprezintă o dilemă serioasă pentru noi: anumite alimente conțin substanțe nutritive excelente pentru sănătatea noastră, în timp ce sunt încărcate cu elemente toxice. Iată câteva sfaturi pentru a păstra doar cele mai bune dintre aceste alimente:

peștele precum somonul și tonul sunt cele mai poluate în metale grele. Ele trebuie consumate doar ocazional. Preferați peștele și fructele de mare mai puțin poluate: sardine, macrou etc.
fructele și legumele vor fi alese de preferință organice, sau spălate foarte atent și decojite

Alimentele cu puternic efect anticancer

Acum, să venim la aceste alimente magice care trebuie să fie absolut puse în meniu pentru o prevenire eficientă:

usturoi și ceapă: de preferință crude
turmeric: acest condiment are proprietăți anticancer surprinzătoare
suc de rodie. Rodia este cel mai antioxidant fruct cunoscut până în prezent. Virtuțile sale sunt multiple pentru sănătatea noastră
vinul roșu este destul de benefic în contextul consumului rezonabil. Bogăția sa în resveratrol este cea care îl face de mare interes în prevenirea cancerului. Vinul alb, pe de altă parte, are și doi antioxidanți care generează mult interes: tirozolul și hidroxiprosolul.
zahărul, dar si înlocuitorii săi, este cancerigen. Pe de altă parte, obezitatea este un factor de risc. Ca întotdeauna, moderația este esențială!
dacă vă plac rețetele italiene, știți că roșiile (inclusiv roșiile conserve, roșiile uscate și sosurile) sunt benefice
carnea albă și ouăle nu reprezintă nicio problemă
nicio mâncare nu este foarte proastă. Devine așa doar dacă ai făcut un obicei din a o consuma. Modificându-vă foarte mult dieta, riscați mai puțin.
cafeaua și ceaiul sunt mai degrabă aliați în lupta împotriva cancerului. Atâta timp cât consumul este rezonabil
quercetina din cacao este benefică, așa că servește-ți cafeaua cu un pătrat de ciocolată neagră!

Adauga un comentariu