Plante medicinale

Aloe vera: 4 utilizări ale acestui gel, vara

Publicat: 08 iul. 2020
aloe vera gel
Utilizări de vara ale aloe vera

Utilizări de vara ale aloe vera. Din familia cactusilor, această plantă suculentă este bogată în apă, minerale, vitamine și enzime benefice. Hrănitoare și hidratantă, calmantă și regenerantă, vindecătoare și buna împotriva îmbătrânirii pielii, pulpa de aloe vera a devenit rapid parte din produsele noastre cosmetice.

Iată câteva utilizări ale gelului de aloe vera în această vară.

Aloe vera împotriva insectelorsss

Împotriva insectelor și mai ales a țânțarilor, gelul de aloe vera are, din fericire, un efect puternic respingător. Doar aplicați-l pe piele pentru a respinge țânțarii în timp ce va si hidratați. Antiinflamator foarte eficient, gelul va trata și mușcăturile de țânțar. Frecați doar o cantitate mică pentru a calma zona cu mâncărimi. Și dacă nu este suficient, adăugați o picătură de ulei esențial de lavandă pentru a completa remediul.

Utilizări de vara ale aloe vera. Un produs ideal pentru ameliorarea arsurilor solare de vară

Ceai negru, roșii, bicarbonat de sodiu, oțet de cidru de mere. Remediile bunicii nu lipsesc în caz de arsuri solare. Cu toate acestea, gelul de aloe vera este unul dintre cele mai versatile pe care le ai vara. De fapt, în cazul unei arsuri ușoare (ca aici, în cazul arsurilor solare), aceasta va alina și va calma pielea datorită proprietăților sale vindecătoare, anestezice, antiseptice, antiinflamatoare și regeneratoare. În plus, acesta va împiedica pielea să se decojeasca. Pur și simplu aplicați un strat generos pe zona înroșită.

Pentru hidratarea pielii și a părului

Vara, pielea și părul suferă numeroase agresiuni externe: vânt, soare, nisip. Cu toate acestea, gelul de aloe vera are un efect de hidratare și de înmuiere, dar și foarte protector. Pe păr, lasă o peliculă de protecție subțire care păstrează hidratarea naturală a părului și limitează daunele legate de mediu. Dupa plajă, aloe vera rehidrateaza.

Aloe vera pentru a vindeca toate micile plăgi ale verii

Arsuri solare, mușcături de insecte. Acest gel nu are nicio milă față de rănile de vară. Acesta va calma inflamația și va calma durerea. Apropo, puterea sa antiseptică va curăța rana și îi va accelera vindecarea.

Adauga un comentariu