Actualitate

Alt accident rutier în Bulgaria. Doi români răniţi grav au fost internaţi la Spitalul Municipal Dobrich

Publicat: 09 aug. 2022
accident rutier în Bulgaria
Grav accident rutier în Bulgaria, la Balcic. Mai mulţi români au fost răniţi

Un alt accident rutier s-a produs în Bulgaria ieri, 8 august 2022, în care au fost implicaţi şi români. Trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în ţara noastră, au fost implicate în coliziune.

Şase conaţionali şi trei ucraineni se aflau în cele trei maşini.

Accident rutier grav în Bulgaria. Şase români şi trei ucraineni, implicaţi în coliziune

Accident rutier grav în Bulgaria. Doi români au fost răniţi, doi ucraineni au murit şi copilul lor se afla în stare gravă. Conform informaţiilor trimise de Ministerul român al Afacerilor Externe, cei doi conaţionali se afla internaţi în Spitalul Municipal Dobrich din Bulgăria, iar alţi patru români se afla în afara oricărui pericol.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a arătat că a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre un accident rutier produs în 8 august 2022, ora 13.30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Conform presei bulgare, cei decedaţi sunt de naţionalitate ucraineană. Este vorba de un cuplu al cărui copil de 8 ani se zbate acum între viaţă şi moarte la secţia de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Dobrich, unde sunt internaţi şi cei doi români răniţi.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a precizat MAE.

Cei doi români răniţi în accidentul rutier se afla în stare gravă

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au cerut sprijinul autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi.

„Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a adăugat MAE.

Mai mult decât atât, MAE a transmis că autorităţile locale bulgare au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc accidentul.

„Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

MAE a amintit că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Vă aducem aminte că un alt accident rutier în Bulgaria a avut loc în urmă cu doar câteva zile, unde patru români și-au pierdut viața, iar alții au fost transportați la Spitalul Floreasca din Bucureșți cu elicoptere SMURD.
Comentarii
  • Peste tot sunt camere de validat rovinieta, unde se duc banii nu știu, probabil pe spăgi ca la noi.
    Drumurile sunt un dezastru, in visele lor cele mai bune un drum european de la ei arata ca un drum județean de la noi.
    Când poți merge cu 90 KMH riști sa-ti rupi mașina daca încerci.
    Per total infrastructura rutiera din Bulgaria e un dezastru!

Adauga un comentariu