Culinar

Aluat pentru turtă dulce. Trucuri simple pentru un aluat fraged și aromat

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aluat pentru turtă dulce. Trucuri simple pentru un aluat fraged și aromat
Dacă vrem să pregătim acasă o turtă dulce delicioasă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged, iar succesul culinar va fi garantat.

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cel mai bun aluat pentru turtă dulce. Este știut faptul că turta dulce este desertul copilăriei, fiind gustos și nelipsit la mesele de sărbătoare. Pentru a obține o turtă dulce de casă pufoasă și delicioasă trebuie să ținem cont de câteva secrete, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un aluat fraged și aromat.

Aluat pentru turtă dulce

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei putem face foarte ușor acasă niște turtă dulce. Pentru aceasta vom avea nevoie de un aluat fraged, pufos și aromat. Când vine vorba de rețetele de aluat, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Cu un aluat fraged vom putea obține niște colțunași delicioși sau niște plăcinte irezistibile, făcute ca în vremea bunicii.

Pe placul multora dintre noi este turta dulce. Aceasta este ideală la mesele de sărbătoare, dar poate fi făcută acasă ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat și rafinat. Rețetele de turtă dulce sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Turta dulce poate fi făcută simplă, dar la fel de bine poate fi glasată în ciocolată.

Turta dulce poate fi servită dimineața împreună cu o cafea aromată, dar și ca desert pe timpul zilei după o masă copioasă. Dacă pregătim un aluat fraged, la final vom obține un desert savuros.

Trucuri care te vor ajuta să obții un desert pufos și gustos

Pentru savuroasa turtă dulce de casă vom avea nevoie de 3 linguri de miere, 1 linguriță de scorțișoară, 100 g de unt, 2 ouă, 200 g de zahăr tos, 500 g de făină și 1 linguriță de bicarbonat. Pentru glazură vom folosi 1 albuș, 100 g de zahăr pudră, 2 linguri de apă și 1 linguriță de zeamă de lămâie.

Mai întâi se pune mierea la topit împreună cu untul apoi se adaugă scorțișoara. Într-un bol separat se bat ouăle împreună cu zahărul tos, apoi se adaugă făina și bicarbonatul. Se amestecă cele două compoziții până când se omogenizează, apoi se frământă foarte bine până când se formează un aluat moale și aromat. Aluatul obținut se lasă la rece în folie alimentară timp de 30 de minute. După aceea se împarte aluatul în 20 de bucăți egale și se formează câte o bilă de aluat apoi se aplatizează ușor. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază turta dulce apoi se lasă la cuptor timp de 15 minute. Când turta dulce este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se pregătește glazura.

Într-un ibric se pune albușul împreună cu zahărul pudră și 2 linguri de apă fierbinte. Se amestecă foarte bine și se lasă la foc mic până când zahărul se topește. În glazura obținută vom da fiecare turtă dulce apoi le așezăm pe o farfurie întinsă. Cu siguranță vom obține la final un desert gustos și aromat.

Dacă vrem să pregătim acasă o turtă dulce delicioasă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged, iar succesul culinar va fi garantat. Turta dulce va readuce la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei. Acest desert este ideal pentru iubitorii de rețete tradiționale.

Adauga un comentariu