Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de hernie de disc. Cum afectează boala cartilajul din coloana vertebrală?

Am scăpat de hernie de disc. Cum afectează boala cartilajul din coloana vertebrală?

15 mart. 2023, 14:47,
în Sanatate

Mulți pacienți care suferă de dureri de spate speră să spună că „am scăpat de hernie de disc”. O hernie intervertebrală nu este o afecțiune independentă, ci rezultatul dezvoltării unei boli cunoscute pe scară largă, osteocondroza spinală. Aceasta apare atunci când o parte a discului intervertebral iese în canalul spinal printr-o fisură în membrana fibroasă și apasă pe nervul spinal.

După cum s-a menționat mai sus hernia de disc este o consecință a osteocondrozei. Aceasta este o afecțiune distrofică a cartilajului din coloana vertebrală. Hrănirea discurilor intervertebrale este perturbată, ceea ce le face mai puțin capabile să se recupereze în urma traumatismelor și a suprasolicitărilor. Această tulburare a cartilajului poate duce la apariția unei hernii intervertebrale. Cel mai frecvent diagnostic este hernia de disc la nivelul coloanei lombare. La nivelul coloanei vertebrale toracice și cervicale, herniile de disc sunt mult mai puțin frecvente și apar cel mai adesea ca urmare a unui traumatism. Majoritatea pacienților cu hernie intervertebrală au între 30 și 50 de ani.

Am scăpat de hernie de disc. Prin ce se face simțită boala?

O hernie de disc se poate manifesta sub formă de dureri de spate, care pot iradia în braț sau în picior. Durerea variază de la ușoară la acută și de la acută la tragere. Multe persoane suferă de slăbiciune musculară, tulburări senzoriale la nivelul extremităților. Aceste din urmă se manifestă sub formă de arsură, furnicături, amorțeală sau hipersensibilitate.

În cazuri rare, pot apărea tulburări urinare și chiar paralizie. Un diagnostic precis este important pentru a determina cel mai bun tratament pentru hernia de disc. Este important să se determine între ce vertebre se află, cât de mult iese în afară și care este starea țesutului înconjurător.

Diagnosticarea unei hernii de disc implică mai mulți pași. Printre aceștia se numără examinarea medicului. În timpul consultației, specialistul întreabă când și ce simptome au apărut, dacă au existat leziuni, dacă există boli cronice. După care are loc testarea sensibilității și a mobilității. Medicul examinează coloana vertebrală, o sondează și cere efectuarea unor mișcări. Sunt folosite și examinări instrumentale. Medicul poate prescrie radiografii, tomografii sau RMN.

Ce întrebări adresează medicul pacientului? Tratamentul bolii fără intervenție chirurgicală

În timpul consultației, medicul interoghează pacientul pentru a afla toate simptomele și pentru a construi un tablou clinic. Apoi, el efectuează un examen, o palpare și teste funcționale simple. Pentru un diagnostic precis, medicul prescrie un examen instrumental. Acestea pot fi radiografii, tomografii computerizate sau RMN. Medicul va decide ce examinare este cea mai informativă și care va fi prescrisă individual.

Tratamentul herniilor intervertebrale este un proces lung, în mai multe etape. Acesta poate include terapie intensivă, utilizată pentru a ameliora inflamația și sindromul durerii. Terapie medicamentoasă, sunt administrate analgezice, relaxante musculare pentru ameliorarea spasmelor musculare, condroprotectoare pentru repararea cartilajului.

Pentru a spune că „am scăpat de hernie de disc” este necesar și un tratament chiropractic. Manipularea manuală a coloanei vertebrale și a discurilor intervertebrale este extrem de indicată de către specialiști. Pe lângă aceasta, este recomandat masajul terapeutic, un specialist lucrează țesuturile moi pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a ameliora spasmele musculare. Multe persoane practică și exerciții terapeutice. Astfel, medicul prescrie o serie de exerciții pentru a îmbunătăți funcția motorie, a crește circulația sângelui și a hrăni țesuturile moi din jurul discurilor intervertebrale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`