Sanatate

Am scăpat de negi: Tratament medicamentos și leacuri bătrânești pentru ameliorarea afecțiunii

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Am scăpat de negi Tratament medicamentos și leacuri bătrânești pentru ameliorarea afecțiunii
Împotriva negilor mici și proaspăt apărute, este indicat sucul proaspăt de păpădie

„Am scăpat de negi”, fraza care ar vrea să o rostească toate persoanele care suferă de acest disconfort. De regulă, această afecțiune este provocată de contactul direct cu o persoană bolnavă sau prin atingerea obiectelor contaminate.

De asemenea, acestea pot apărea din cauza unor tăieturi sau diferite tipuri de dermatită. Negii apar prin neoplasme pe piele. Acestea provoacă disconfort și durere, atât când o persoană se află în ​​repaus, cât și atunci când merge. De cele mai multe persoanele apelează la tratament care presupune eliminarea negilor. Acestea pot dispărea cu ajutorul substanțelor chimice sau cu ajutorul unor acizi precum cel salicilic. Unele persoane au reușit să scape de negi cu ajutorul azotului lichid. Aceste metode sunt cele mai dovedite, accesibile și eficiente. Dar sunt acceptate și alte metode de îndepărtare a acestora.

persoana care sufera care are negi pe deget
Negii pot fi îndepărtați cu suc de usturoi

Am scăpat de negi: Cum să vindeci afecțiunea cu ajutorul procedurilor

Cu siguranță specialiștii recomandă arderea acestora cu laser. Astfel, cu ajutorul unui laser medical, acumularea rezultată este îndepărtată în straturi. Pentru efectuarea intervenției este posibilă efectuarea unei anestezii locale. Această metoda afectează cel mai puțin organismul. De asemenea, nu provoacă defecte legate de aspect în zona unde a apărut negul.

O altă metodă recomandată de specialiști este electrocoagularea. Datorită curentului de înaltă frecvență asupra zonei afectate, rădăcinile negului sunt arse. Însă, după ce rana s-a vindecat, pot rămâne cicatrice.

Aceste negi pot apărea și din cauza unor afecțiuni, precum cele cardiovasculare sau din cauza unei viroze. Astfel, în timp, acestea pot dispărea de la sine. În cazul în care acestea au apăru la nivelul scalpului trebuie să apelezi la un medic pentru identificarea cauzei. De foarte multe ori, negii rămân pe piele mult timp, crescând treptat.

persoana care indica cu degetul spre neagul de pe piele
Prezența negilor provoacă un disconfort emoțional sever

Prezența negilor provoacă un disconfort emoțional sever. Iar dacă sunt localizate pe picioare provoacă și un disconfort fizic. De asemenea, zonele afectate ale pielii sunt extrem de neplăcute vizual. Negii sunt foarte contagioși și se pot răspândi cu ușurință chiar și printr-o simplă strângere de mână. Prin urmare, acestea trebuie eliminate cât mai curând posibil.

Metode naturiste pentru a trata negii: Cele mai eficiente unguente și leacuri bătrânești

Pentru a scăpa de negi acasă este recomandat să ungi regulat zona afectată cu suc proaspăt de „celidonă”. Pentru a obține un efect pe măsură, procedura trebuie efectuată de cel puțin 3-4 ori pe zi. Aceasta este considerată din cele mai vechi timpuri o modalitate bună de a elimina rapid un neg acasă.

Negii pot fi îndepărtați cu suc de usturoi. Astfel, este bine să ungeți negii cu suc de usturoi proaspăt stors sau cu unguent cu oțet de usturoi. Remediul trebuie lăsat peste noapte, astfel va acționa mai bine. Pentru a pregăti leacul bătrânesc, amestecă o linguriță de usturoi tocat cu o linguriță de untură topită și patru lingurițe de oțet.

persoana care sufera de negi pe talpa piciorului
O altă metodă recomandată de specialiști este electrocoagularea

Împotriva negilor mici și proaspăt apărute, este indicat sucul proaspăt de păpădie. Specialiștii spun că acesta este extrem de bun. Pentru a folosi remediul, acesta ar trebui picurat direct pe zona afectată a pielii.

Este bine să știi ca înainte de a îndepărta negul de pe deget cu oțet, ar trebui să tăi o bandă de dimensiunea negului și să-l lipești pe deget. Astfel, este posibil să se trateze zona afectată fără a răni țesuturile sănătoase de piele alăturate. Pentru a pregăti soluție trebuie amesteci 70% de esență de oțet cu făină până la consistența potrivită. Aplică masa obținută pe neg și las-o peste noapte, iar dimineața îndepărteaz-o împreună cu banda aplicată pe neg.

Unele persoane au spus că „am scăpat de negi datorită remediilor naturiste”. Cu siguranță, unele remedii naturiste sunt foarte eficiente în tratarea afecțiunii. Însă, dacă metodele tradiționale nu au oferit efectul așteptat este bine să consulți un medic dermatolog.

persoana care administreaza un unguent pe degetul afectat de negi
Cu sigurață specialiștii recomandă arderea negilor cu laser

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

 

Comentarii
  • Un sfat batranesc: spala-te cu sapun de casa, dar original. In componenta sa intra soda caustica (hidroxidul de sodiu), si cenusa de lemn (contine potasiu), doua elemente alcaline. Este un dezinfectant puternic, care distruge negii. Nu este recomandat celor cu pielea foarte fina, ca descuameaza puternic.Se spala tot corpul si se tine spuma abundenta aprox. 10 min. pe neg, dupa care se clateste cu apa abundenta. Procedura se face la doua zile, timp de 10- 14 zile.In perioada respectiva nu se agreseaza (zgarie) negul, ci se ia rezidurile rezultate la urmatoarea spalare prin frecare cu degetele, fara insistenta.Batranii mai tratau cu lesie de la sapun, sau cu pasta de cenusa cu otet.

Adauga un comentariu