Sanatate

Bătătură la degetul mic la picior: Tratament pentru ameliorarea disconfortului

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătătură la degetul mic la picior Tratament pentru ameliorarea disconfortului
Bătăturile se pot menține o perioadă mai lungă

Pentru a scăpa de bătătura la degetul mic de la picior este necesar un tratament. Acest disconfort apare din cauza straturilor moarte de piele dintre degete. De obicei, bătăturile apar sub forma unor vezicule cu lichid galbene.

Din moment ce veziculele sunt moi, acestea provoacă durere și disconfort. Bătăturile apar mai des la persoanele care suferă de diabet sau de obezitate. De asemenea, foarte frecvente sunt și situațiile în care acestea se dezvoltă din cauza unei perechi de pantofi noi. Multe dintre persoanele care se confruntă cu bătăturile nu au un mers corect sau au degetul mic mai lung.

medic care administreaza un tratament pentru bataturile de pe picior a unei persoane
Bătătura poate fi tratată acasă

Disconfort provocat de bătături: Cum poți recunoaște afecțiunea

Cu siguranță durerile de la nivelul piciorului se pot manifesta din cauza unei entorse. Un disconfort în timpul mersului poți simți și atunci când venele sunt umflate de la genunchi în jos. Bătăturile încep să doară în timpul efectuării unui exercițiu fizic sau după o alergare lejeră. Din cauza acestei afecțiuni apare un deranj atunci când vrei să te încalți. O dificultate la încălțare poate apărea și din cauza problemelor de la nivelul mușchilor.

Bătăturile se pot menține o perioadă mai lungă, provocând și crăpături la nivelul pielii. Atunci când observi ca la nivelul degetului s-a format o bătătură trebuie să atragi atenție la îngrijirea pielii. În momentul în care bătătura începe să se dezvolte, pielea se îngroașă, devenind tot mai uscată. Este important să aplici un tratament medicamentos sau naturist la timp pentru a preveni coacerea și apariția puroiului.

În fazele în care bătăturile încep să coacă acestea devin extrem de sensibile la atingere. De asemenea, se pot observa inflamații la nivelul piciorului, declanșând o infecție. Este foarte important să știi că dacă nu tratezi afecțiunea, bătăturile încep să se extindă, devenind mult mai mari în dimensiune. Atunci când bătăturile se infectează și devin prea mari, tratamentul medicamentos nu va avea niciun rezultat concret. Pentru a scăpa de afecțiune este necesară intervenția chirurgicală pentru curățarea piciorului.

mai multe bataturi pe tapla piciorului unei persoane
Din moment ce veziculele sunt moi, acestea provoacă durere și disconfort

Bătătură la degetul mic la picior: Tratament medicamentos și naturist pentru a scăpa de durere

Bătătura poate fi tratată acasă dacă este administrat un tratament corespunzător. Eficiente pentru tratarea disconfortului sunt și unguentele cu aciclovir sau cu antibiotic. Acestea reușesc să neutralizeze microbii care au provocat infecția. De asemenea, antibioticele sporesc vindecarea și ameliorarea durerii într-un timp foarte scurt.

În cazul în care folosești mai mult remediile naturiste pentru tratare diferitelor afecțiuni, de mare folos pentru a scăpa de bătături este tinctura de propolis sau cea de rostopască. Foarte benefice sunt și cremele exfoliante, înlăturând celulele moarte. Atunci când îți alegi unguentul pentru tratarea afecțiunii și pentru a  scăpa de mâncărimi trebuie să fii atent la ingredientele care se conțin în aceasta. Indicate sunt gelurile și cremele care conțin acid salicilic, uree sau lactat de amoniu. Aceste substanțe înmoaie pielea din locul afectat, vindecând degetul.

bataturi pe degetul de la picior a unei persoane
În fazele în care bătăturile încep să coacă acestea devin extrem de sensibile la atingere

De mare folos pentru tratarea afecțiunii este oțetul și sucul de lămâie. Proprietățile ce se conțin în sucul de lămâie sunt foarte eficiente pentru a scăpa și de alte infecții. Pentru a folosit acest remediu trebuie să torni puțin oțet pe o bucată de vată pe care să o aplici pe bătăturile apărute.

Pentru a scăpa de bătătura de la degetul mic de la picior trebuie să urmezi un tratament și să aplici și un plasture pe perioada acestuia. Un plasture este necesar pentru a reduce presiunea asupra degetului atunci când mergi, grăbind vindecarea. Este important ca înaintea administrării unui remediu să îți înmoi foarte bine picioarele. Pentru a calma și a spăla foarte bine zona afectată este indicat ceaiul de mușețel.

persoana care se tine de degetul mic de la picior
Pentru a scăpa de bătătura la degetul mic de la picior este necesar un tratament
Adauga un comentariu