Local

Ambasadorul Adrian Zuckerman, prezent la Biblioteca Central Universitară din Iași. Se discută despre întărirea relațiilor dintre Iași și SUA – LIVE VIDEO/ GALERIE FOTO

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Excelensa Sa, Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, va fi prezent începând cu ora 11.00 la Biblioteca Central Universitara Mihai Eminescu din Iaşi. Alături de oficiali din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi directorul Bibliotecii American Corner ambasadorul Zuckerman va lansa American Corner.

Vizită este una oficială şi face parte dintr-o serie de vizite de lucru pe care Ambasadorul le are în Iaşi.

Gral Mr. Iulian Berdilă, șeful statului Major al Forţelor Terestre este de asemenea prezent în cadrul evenimentului. Discuţia este bazată pe întărirea relaţiilor Iaşului cu SUA şi tratatul Atlancitului de Nord ca oraşul Iaşi să devină cel mai important nucleu în flancul de sud est al NATO, în programul „we are NATO”.

American Corner va fi lansat în cadrul Bibliotecii Central Universitare

Adrian Zuckerman va lansa în cadrul Bibliotecii Central Universitare un ” American Corner”. Instituţia lansată de oficialii americani se aseamănă cu Biblioteca British Council.

American Corner va oferi acces la materiale în limba engleză, precum cărți sau DVD-uri pe diverse teme: management, marketing, publicitate, relații publice, comunicare, tehnologia informației, științe sociale, artă, dezvoltare personală și materiale de pregătire pentru examene. În această bibliotecă, orice persoană interesată de SUA poate citi sute de documente legate de istoria Americii.

American Corner Iaşi este o platformă pentru:

  • prelegeri cu diferite teme din cultura americană oferite de invitaţi din SUA, bursieri Fullbright şi beneficiari ai programelor sponsorizate de guvernul american;
  • vizionări de filme artistice şi documentare;
  • întâlniri interactive cu privire la cultura şi civilizaţia americană;
  • workshop-uri pentru diferite categorii de public ţintă;
  • evenimente organizate cu ocazia sărbătorilor tradiţionale americane: Earth Day, Halloween, Thanksgiving, Black History Month etc.;
  • programe pentru instruirea celor ce doresc să studieze în SUA.

La întâlnire vor participa şi Iulian Berdila, şef de Stat Major al Forţelor Terestre Romane, Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi dar şi Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Adrian Zuckerman prezent în Iaşi pentru mai multe vizite oficiale

Vizita de la ora 11.00 de la Biblioteca Central Universitară din Iaşi nu este singura efectuată de ambasadorul SUA la Bucureşti. În decursul zilei de luni, 16 noiembrie 2020, oficialul american a fost într-o vizită la Universitarea de Ştiinţe Agricole Medicina Veterinară din Iaşi. În cursul vizitei, ambasadorul a legat un parteneriat important cu universitatea ieşeana. Concret, s-a discutat despre implicarea agricultorilor din SUA în procesul de studiu şi nu numai.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de marţi, 17 noiembrie, Adrian Zuckerman s-a întâlnit şi cu edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Adauga un comentariu