National

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. Echipajele de pirotehniști au sosit la fața locului

Publicat: 26 ian. 2022
curtea de apel București
La Curtea de Apel București a fost făcută o alertă cu bombă

Miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost făcută o amenințare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Toată clădirea a fost evacuată, iar la fața locului au venit echipajele de poliție, care au înconjurat locul.

Traficul din zonă a fost restricționat, iar echipajele de pirotehniști fac toate demersurile standard, pentru a determina dacă alerta este sau nu adevărată.

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Sesizarea a fost făcută prin numărul de urgență 112, de către o persoană prezentă la fața locului. Aceasta a anunțat că în incinta Curţii de Apel București există un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar toată activitatea a fost suspendată. Specialiștii pirotehnişti fac verificări.

Traficul din zonă a fost restricționat și a fost format un perimetru de siguranță. Pirotehniștii efectuează procedurile standard în astfel de cazuri, și rămâne de văzut dacă alerta cu bombă se va dovedi a fi adevărată.

În ultima perioadă, au fost făcute numeroase amenințări de acest fel. În cazul în care alarma se va dovedi a fi falsă, oamenii vor putea să-şi reia procesele pentru care veniseră la Curtea de Apel.

Alertă falsă cu bombă la vama Giurgiu

Polițiștii din Giurgiu au fost alertați prin numărul de urgență 112, cu privire la o valiză suspectă. Echipele pirotehnice s-au deplasat la fața locului și au pus în aplicare procedurile standard de investigare a valizei. Pe toată durata intervenției pirotehniștilor, traficul din zonă a fost oprit.

„Vorbim despre un blocaj în Vama Giurgiu, respectiv nu se poate circula nici pe centrul de ieşire, nici pe sensul de intrare. Cu siguranţă, cei de la SRI fac tot posibilul ca această alertă să fie rezolvată cât mai curând, astfel încât să poată da drumul traficului în vamă. Nu se va circula până nu se va confirma dacă în valiză există sau nu o ameninţare reală, care ar putea să pună în pericol viaţa oamenilor”, au anunțat reporterii prezenți la fața locului.

Situația s-a remediat atunci când pirotehniștii au rezolvat situația și alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

Cazul Festivalului de film de la Cannes

În luna iulie a anului trecut, a fost declanșată alerta cu bomba la Festivalul de film de la Cannes. Forţele de ordine au securizat zona, iar oamenii au fost evacuaţi imediat, inclusiv persoanele de la centrele comerciale din zonă, restaurante şi iahturi

În ciuda amenințării de pericol, numeroși spectatori s-au adunat pe străzile din jur, în timp ce forțele de ordine locale păzeau zona. Alerta a fost făcută după ce un rucsac a fost lăsat nesupravegheat la intrarea în Palais des Festivals.

„În urma rapoartelor despre un obiect suspect în auditoriul Debussy, a fost inițiat protocolul de siguranță, iar foaierul teatrului a fost evacuat ca măsură de precauție. Procedura de verificare a clarificat problema și totul a revenit în ordine. ” a declarat purtătoarea de cuvânt a festivalului

Alertă cu bombă la sediul Primăriei din București

30 iulie 2020, la sediul Primăriei Capitalei, unde a existat o amenințare cu bombă. Apelul la 112 a fost efectuat de către o femeie. În cele din urmă, amenințarea s-a dovedit a fi falsă. Conform viceprimarului Aurelian Bădulescu, personalul nu a fost evacuat, deoarece persoana reclamanta are tulburări psihice.

„A fost înregistrat un apel la 112, prin care o persoană a alertat autoritățile cu privire la plasarea unei bombe în sediul Primăriei Capitalei. Echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații împreună cu Poliția se află la fața locului și pun în aplicare măsurile specifice pentru astfel de situații”, anunță SRI.

 
Comentarii
  • Măi tîmpiţilor , modificaţi legea şi introduceţi sancţiuni cu închisoare pentru aceste alarme false şi plata costurilor de verificare
    Orice handicapat îşi bate joc voi.

Adauga un comentariu