National

Alertă cu bombă la Vama Giurgiu. Echipele pirotehnice au intervenit la fața locului

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă cu bombă la Vama Giurgiu. Echipele pirotehnice au intervenit la fața locului
Traficul din Vama Giurgiu a fost oprit după o alertă cu bombă

Alertă cu bombă la vama Giurgiu. Polițiștii din Giurgiu au fost alertați prin numărul de urgență 112, cu privire la o valiză suspectă. Aceasta a fost localizată în apropierea vămii, lângă stația de taxare, pe sensul de ieșire din țară.

Echipele pirotehnice s-au deplasat la fața locului și au pus în aplicare procedurile standard de investigare a valizei. Pe toată durata intervenției pirotehniștilor, traficul din zonă a fost oprit.

Alertă cu bombă la vama Giurgiu

UPDATE: alarma a fost falsă

Traficul din vamă a fost blocat, iar situația se va remedia doar în momentul în care pirotehniștii vor rezolva situația și vor vedea dacă în valiză este sau nu o bombă.

„Vorbim despre un blocaj în Vama Giurgiu, respectiv nu se poate circula nici pe centrul de ieşire, nici pe sensul de intrare. Cu siguranţă, cei de la SRI fac tot posibilul ca această alertă să fie rezolvată cât mai curând, astfel încât să poată da drumul traficului în vamă.

Nu se va circula până nu se va confirma dacă în valiză există sau nu o ameninţare reală, care ar putea să pună în pericol viaţa oamenilor”, au anunțat reporterii prezenți la fața locului.

Amenințare cu bombă la DGASPC Iași

Anul trecut, tatăl unui copil a amenințat prin apel telefonic că va depune o bombă. Polițiștii s-au deplasat de urgență la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Iaşi, unde au intervenit de urgență. Minorul se afla în asistență maternală, iar tatăl său nu este la prima abatere. În trecut, bărbatul a avut ieșiri agresive şi a mai spart geamuri la sediul DGASPC Iaşi.

„În urmă cu 30 de minute un tată a unui minor ce este în asistență maternală a sunat şi a făcut scandal. În urmă cu doi ani a spart ușa de la centru și a fost rănit. Atunci a fugit şi a amenințat că se va întoarce cu o bombă. Părintele nu este la primul gest de acest fel. Pentru siguranța tuturor au fost sesizate organele legii”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi.

Un asfel de incident s-a petrecut și la o bancă din sectorul 4 al Capitalei. Numărul de urgență a fost apelat după ce un bărbat a lăsat un colet suspect în incinta unei bănci din zona Olteniței.

Incident la Hotel Unirea din Iași

Emailul prin care poliţia a fost anunţată că o bombă a fost plasată într-un mare centru comercial din Bucureşti a stat necitit aproape zece ore. Mesajul a fost trimis la miezul nopţii, însă a fost deschis de un poliţist abia la ora 10 dimineaţa. Verificările au durat mai bine de 3 ore şi s-a dovedit că alarma era falsă.

Un alt caz similar a avut loc și în municipiul Iași. Pe data de 6 martie 2021, pompierii au intervenit s-au prezentat la  Hotel Unirea, unde a fost anunțată o alarmă cu bombă. Pompierii, brigada antiteroristă, polițiștii, dar şi echipaje de prim ajutor au sosit la fața locului. Oamenii legii au demarat o operaţiune amplă şi au efectuat controale în unitatea de cazare.

„În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat la acel moment reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Judecata soților Ceaușescu

Adauga un comentariu