Eveniment-Social

Amenzi cu nemiluita în oraș. Mii de lei pentru lipsa avizelor la sărbătorile Iașului

Publicat: 22 oct. 2019

Inspectorii municipalității au efectuat mai multe controale la agenți economici din oraș, în ultimele zile. În urma acestor controale au fost întocmite 41 de procese-verbale de contravenție, cu amenzi în valoare totală de peste 45 de mii de lei. Din acestea, șapte amenzi în valoare de 22.600 de lei au fost date pentru lipsa autorizațiilor de funcționare sau nerespectarea obiectului de activitate. Unele dintre acestea au fost date și pentru lipsa avizului la Sărbătorile Iașului. Alte 20 de amenzi în valoare de 10.000 de lei, pentru expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare. Alte două amenzi în valoare de 3.500 de lei au fost date pentru lipsa contractelor de folosință a domeniului public.
De asemenea, nouă amenzi în valoare de 4.190 de lei au fost date pentru nerespectarea unor somații de salubrizare a unor terenuri.

În vizorul Primăriei au intrat terasamentele de cale ferată, dar și terenuri din Șoseaua Națională, strada Păcurari și strada Iancu Flondor. Alte două amenzi în valoare de 4.500 de lei au fost date pentru refacerea necorespunzătoare a domeniului public. Este vorba despre unele intervenții la rețeaua de gaz din strada Elena Doamna intersecție fundac Zlataust, strada Moara de Vânt.

O altă amendă de 1.000 de lei, pentru lipsa graficului de execuție pentru executarea unei lucrări la rețeaua de apă din strada Răchiți

O altă amendă de 1.000 de lei, pentru lipsa graficului de execuție pentru executarea unei lucrări la rețeaua de apă din strada Răchiți. Municipalitatea a emis și o serie de somații pentru mai multe nereguli. Au fost date nouă somații pentru prezentarea actelor de funcționare a agenților economici. Alte patru somații au fost date pentru salubrizarea unor terenuri din strada G. Vernescu, zona Bucium și strada Străpungere Silvestru. O somație a fost dată pentru salubrizarea spațiilor verzi administrate de asociațiile de proprietari. O altă somație a fost dată pentru ridicarea unor materiale de construcție depozitate pe domeniul public din fundac Eternitate.

Patru somații au fost date pentru refacerea domeniului public, urmare a unor intervenții la rețeaua publică de gaz din strada Străpungere Silvestru, stradela Silvestru și strada Petre Vancea. O altă somație a fost dată pentru prezentarea graficului de execuție a unei lucrări la rețeaua de termoficare din bd. Poitiers.loading...

Adauga un comentariu