Actualitate

Amenzi usturătoare pentru „fugarii” din autoizolare! Se pare că nu și-au învățat lecția, iar autoritățile i-au sancționat

Publicat: 09 apr. 2020

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat faptul că Structurile IPJ, IJJ și Poliție Locală au efectuat un număr de 1.278 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. În urma misiunilor efectuate, au fost aplicate 322 de sancțiuni contravenționale în valoare de 744.540 lei. În acest moment, la nivelul județului Iași, sunt înființate un număr de 18 centre de carantină instituționalizată, aflate pe teritoriul a cinci unități administrativ-teritoriale.

Conform ultimelor centralizări, 1.011 persoane au fost plasate în centrele de carantină. De paza acestor centre este responsabil Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași. Reamintim faptul că ieșenii care nu respectă perioada de autoizolare și vor fi depistați de către autoritățile locale, vor fi sancționați contravențional și vor fi plasați în locurile special amenajate de carantină. Totodată, aceștia vor trebui să reia perioada obligatorie de 14 zile, în carantina instituționalizată, plătind și cheltuielile aferente cazării și hranei.
Adauga un comentariu