Stiri medicale

Tot mai mulți americani internaţi după ce au înghiţit dezinfectanţi pentru mâini

Publicat: 07 aug. 2020

Americanii beau dezinfectanţi pentru mâini. Oamenii se îmbolnăvesc și chiar mor după ce înghit dezinfectanţi pentru mâini, au declarat miercuri reprezentantii Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Patru au murit, iar alții au suferit probleme de vedere sau convulsii.

Dezinfectantul pentru mâini se gaseste peste tot și este util pentru curățarea mâinilor în timpul pandemiei coronavirusului. Dar nu este sigur să il înghițiți, ii avertizează CDC pe americani. „Produsele de dezinfectare bazate pe alcool nu ar trebui niciodată ingerate”, a spus CDC într-un nou raport.

Americanii beau dezinfectanţi pentru mâini

O echipă CDC a descris cazurile a 15 adulți din Arizona și New Mexico internați pentru otrăvire cu metanol după ce au consumat dezinfectanți de mâini pe bază de alcool în lunile mai și iunie.

CDC-ul nu este sigur de ce oamenii ar putea bea produse igienizante de mâini. Copiii ar putea face asta din greșeală, iar unii oameni ar putea crede că este un înlocuitor bun pentru băuturile alcoolice. Nu este.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a avertizat în mod repetat cu privire la metanolul din unele dezinfectante pentru mâini distribuiți în Statele Unite. Spre deosebire de etanol – alcoolul folosit de obicei pentru fabricarea dezinfectantului mâinilor – metanolul este toxic și poate chiar otrăvi oamenii doar prin piele.

Adauga un comentariu