Sanatate

Amigdale sănătoase. Cum să identifici afecțiunea la timp?

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amigdale sănătoase. Cum să identifici afecțiunea la timp
Doar o mică parte dintre acestea ajung în limfă, iar restul limfocitelor sunt implicate în neutralizarea ciupercilor, bacteriilor și virușilor din gură

Multe mămici se întreabă cum arată amigdalele sănătoase la copii. Un semn major al multor boli la adulți și copii este reprezentat de anomalii în aspectul amigdalelor. Pentru a determina ce este în neregulă cu ele, trebuie să știți exact cum arată amigdalele neafectate. Dacă observați vreun defect la acestea, trebuie să mergeți imediat la un consult cu un specialist și să nu amânați tratamentul.

Amigdalele protejează corpul uman de atacurile germenilor dăunători. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt unul dintre organele sistemului imunitar. Acestea sunt localizate în gât și sunt noduli limfoizi, care sunt implicați în producția de limfocite. Doar o mică parte dintre acestea ajung în limfă, iar restul limfocitelor sunt implicate în neutralizarea ciupercilor, bacteriilor și virușilor din gură. Atunci când amigdalele unei persoane sănătoase își schimbă culoarea, acest lucru semnalează un proces inflamator care a început în organism. Cel mai adesea este cauzată de infecții transmise prin aer, iar țesuturile limfoide nu au putut să le facă față.

Amigdale sănătoase. Aspectul acestora

În plus, amigdalele sănătoase au o funcție hematopoietică, care se exprimă și în producția de celule limfoide. Corpul uman are două amigdale perechi și două nepereche. Acestea sunt situate în zona în care nazofaringele trece la faringe și formează inelul glotic.

Dacă nu știți cum arată o amigdală sănătoasă, fotografiile din acest articol vă arată cum ar trebui să arate. Acestea sunt de mărimea unei nuci. Amigdalele sănătoase sunt întotdeauna roz. Amigdalele nu se extind niciodată dincolo de arcadele palatine.

Cu toate acestea, această descriere nu se aplică tuturor. Depinde de caracteristicile individuale ale oamenilor. Unii oameni se nasc cu glandele mărite și aceasta este, de asemenea, norma. Toată lumea a suferit de mai multe ori de dureri de gât și de disconfort legat de acestea.

De îndată ce apare un simptom neplăcut, pacientul încearcă întotdeauna să afle ce l-a cauzat. Adesea, uitând cum arată amigdalele sănătoase, o persoană își confundă amigdalele cu cele inflamate și încearcă să le trateze. Când acestea pot fi perfect normale. Trebuie să vă amintiți să nu luați medicamente fără recomandarea medicului. Pentru a evita să faceți o greșeală, merită să vă uitați la o imagine a modului în care arată amigdalele sănătoase.

Cum să faci diferența dintre amigdale afectate de bacterii și cele neafectate?

Acestea nu sunt aderente la palpebrele palatine, pot fi de culoare roz pal și nu au niciodată o placă pe ele. Amigdalele sănătoase au mici zone ridicate. Acestea sunt situate chiar pe suprafața amigdalelor. Pentru a le distinge de patologie, merită să priviți cu atenție această caracteristică a amigdalelor unei persoane sănătoase în fotografie.

De asemenea, restul faringelui, împreună cu palatul moale, pereții mucoși din spate, uvula și limba nu trebuie să fie inflamate. Aspectul lor este același cu cel al unei amigdale sănătoase, de culoare roz. Dacă se suspectează o infecție, amigdalele sunt presate ușor și se verifică din ele iese puroi. Este bine să știi că nu vor exista scurgeri din amigdalele sănătoase.

Atunci când un are amigdale sănătoase, membranele mucoase sunt lipsite de umflături, de vase de sânge strălucitoare și de foliculi care sunt clar vizibile la suprafață.  Amigdalele sunt localizate în mai multe zone ale cavității bucale. Din acest motiv, ele au fost denumite în funcție de locația lor. De exemplu, amigdalele palatine sunt formațiuni ovoidale care seamănă cu o migdală. Există două dintre ele în fiecare corp uman.

Adauga un comentariu