Sanatate

Ganglioni inflamați în gât-poze. În timpul căror boli apare acest simptom neplăcut?

Publicat: 23 ian. 2023
Ganglioni inflamați în gât-poze. În timpul căror boli apare acest simptom neplăcut
Cel mai frecvent tratament este terapia cu frecvență ultraînaltă

Cel mai frecvent, inflamarea la nivelul de ganglioni din gât exact ca în poze are loc în timpul manifestării unei infecții a urechii. De asemenea, cauza afecțiunii poate fi o infecție respiratorie acută, gripa sau bolile orale, de la stomatită la carii dentare. De asemenea, ganglionii limfatici din apropierea urechilor se inflamează în cazul otitei medii. Locația ganglionilor limfatici joacă un rol important în determinarea locului unde se află infecția, deoarece aceștia semnalează de obicei boala în organele din apropiere.

Printre cauzele mai puțin frecvente ale durerii ganglionilor limfatici se numără tulburările metabolice, alcoolismul, bolile tiroidiene sau simplele alergii, deși ar fi greșit să excludem cu totul aceste variante. Din păcate, inflamarea ganglionilor limfatici poate fi asociată și cu probleme grave, cum ar fi leziuni mecanice ale ganglionului limfatic în sine sau ale țesuturilor învecinate, sau transformarea canceroasă a celulelor țesutului limfatici.

Ganglioni în gât-poze. Primele simptome care semnalează o afecțiune

În orice caz, ganglionii limfatici inflamați sunt un semn al unui sistem imunitar disfuncțional. În acest sens, există o concepție greșită comună conform căreia senzațiile dureroase la nivelul ganglionilor limfatici individuali și mărirea lor ar putea fi un semn de SIDA la o persoană. Acest lucru nu este în întregime corect, deoarece persoanele infectate cu HIV suferă de grupuri mărite de ganglioni limfatici.

Tratamentul ganglionilor limfatici depinde în întregime de cauza inflamației. Pentru a evita să „treceți cu vederea” boala, trebuie doar să fiți atenți atunci când vă examinați gâtul. Atunci când apare o inflamație, ganglionii limfatici se măresc, topografia submandibulară familiară, de exemplu, devine mai netedă.

Există aproximativ o sută de boli asociate cu această afecțiune, așa că autodiagnoza este o idee proastă. Este mult mai bine să consultați un medic generalist, el sau ea va putea efectua o examinare completă, după care pacientul va fi trimis la un specialist, în funcție de natura inflamației.

Simptomele caracteristice ale inflamației includ modificări ale consistenței ganglionului limfatic. Acesta poate deveni moale din cauza supurației sau dură din cauza dezvoltării celulelor canceroase în țesutul limfatic. De asemenea, apare durerea la palpare sau la înghițire, înroșirea pielii în zona afectată, precum și apatia, oboseala, durerile de cap și temperatura inevitabilă.

Cel mai frecvent tratament pentru a scăpa de disconfort. Medicamentele recomandate de specialiști

Dacă aveți ganglioni limfatici dureroși în gât din cauza anginei sau a oricărei alte boli în care astfel de senzații sunt doar un simptom, durerea va trece odată cu sfârșitul bolii de bază. Simptomele ușoare, adică o senzație de furnicături la înghițire sau apăsare, slăbiciune generală și răceli frecvente, indică o înrăutățire generală a sistemului imunitar.

Cel mai frecvent tratament este terapia cu frecvență ultraînaltă, o procedură nedureroasă și lipsită de disconfort, efectuată cu un echipament special. Antibioticele și medicamentele antiinflamatorii pot fi prescrise de un medic, dacă este strict necesar, dar, în general, odihna la pat, vitaminele și multe lichide sunt suficiente.

Tinctura de Echinacea, o plantă cu adevărat magică, un antiseptic natural care înlătură inflamațiile și întărește sistemul imunitar, poate ajuta la ameliorarea bolii. Decocturile de mentă, mușețel sau calendula te pot ajuta să te simți mai bine, iar o gargară cu sare și sifon poate ajuta la combaterea inflamației.

Nu uitați că ganglioni din gat inflamați ca în poze nu trebuie niciodată încălziți, frecați sau să li se aplice iod în zona respectivă. Astfel de proceduri agravează boala și accelerează răspândirea infecției.
Adauga un comentariu