Actualitate

Analistul politic și profiler-ul H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE: „În Ucraina are loc un masacru…! Nu pot crede că a fost interzisă, de Zelenski, Biserica Ortodoxă de sorginte rusă… Acolo, războiul se „afganizează”…!”

Publicat: 02 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Analistul politic și profiler-ul H.D. Hartmann la Dezbaterea Zilei - programul BZI LIVE În Ucraina are loc un masacru... Nu pot crede că a fost interzisă de Zelenski Biserica Ortodoxă de sorginte rusă... Acolo războiul se afganizează...
H.D. Hartmann la BZI LIVE despre „afganizarea” războiului din Ucraina

Jurnalistul H.D. Hartmann a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE despre evoluţia războiului în Ucraina. Totodată, jurnalistul a comentat decizia președitelui Volodimir Zelenski de a interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina.

De altfel, Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a emis un decret prin care aprobă o decizie a Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev de a interzice desfăşurarea pe teritoriul Ucrainei a activităților organizațiilor religioase afiliate centrelor de influență din Rusia.

H.D. Hartmann, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La ediţia „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, vineri, 2 decembrie, s-a discutat alături de incisivul invitat H.D. Hartmann despre situaţia în care se află acum Ucraina. Analistul a comentat şi declaraţia făcută de şeful NATO, Jens Stoltenberg care a afirmat că vor susţine Ucraina cât timp va fi nevoie.

„Resetarea mondială se pare că n-a reuşit prea bine. În acest moment avem acest război în Ucraina care este clar că se „afganizează”. Riscăm ca Rusia să afganizeze acest război. Pe această strategie a mers şi Statele Unite ale Americii. Trimit banii pentru a finanţa statul ucrainean, unde are loc o masacrare. Vedem cum Zelenski a desfiinţat Biserica Ortodoxă Rusă. Este un lucru grav, pe care nu l-a făcut nimeni în istorie. Este un genocid cultural, în momentul în care elimini absolut tot ce este rusesc.
Eu nu ştiu ce Ucraină va rămâne după acest război. Dacă va învinge în război, va fi o Ucraină a unei totale lipse de valori europene şi de valori umane. Nu pot să interzici o biserică care este sub autoritatea cuiva. Dacă aceasta este Ucraina pe care vrem să o avem, în care tot ce este altceva decât ucrainean să dispară, atunci asta nu Europa mea.
Este clar că Rusia este pregătită în acest moment. Resursele Rusiei sunt net superioare. Dacă se ajunge la momentul în care conflictul să scadă din intensitate, dar să rămână, atunci UE şi Europa au pierdut. Noroiul acelei istorii se va solidifica şi va fi enorm de greu să aduci pace şi prosperitae într-o Ucraină care va avea teritorii ocupate de ruşi şi într-o economie complet ruptă. În locul acelei prezențe ruseşti din Ucraina nu se pune nimic, decât Bandera. Asta îi aşteaptă şi pe românii din Cernăuţi. În această îngheţarea a războiului, politica genocidară culturală va fi aplicată asupra minorităților din Ucraina. Iată de ce este important de înţeles acest lucru. Iată de ce nu există nici o altă soluţie decât de a rezolva problema fundamentală, şi nu de a continua.
Un război de tip afganistan în continentul european distruge Europa. Aici Rusia e cunoscută pentru perfecţiunea cu care ştie să afganizeze războiul.
Aceste declaraţii pe care Stoltenberg le-a făcut ne anunţă, de fapt, „afganizarea” războiului şi că Rusia se pregăteşte să îngheze conflictul şi să meargă an de an cu alte teritorii”, a menţionat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Aceste mari crize vor exploda anl viitor. Pentru că ruşii au retrageri tactice”

În aceeaşi cheie, H.D. Hartmann a subliniat că fenomenul de „afganizare” a războiului se amplifică în fiecare zi. Mai mult, potrivit invitatului, în contextul războiului, avem două realităţi: realitatea propagandei şi realitatea de pe teren.

„Nimeni nu vorbeşte de distrugerile pe care le fac armele trimise de SUA. Ucrainenii bombardează liniştit. Zelenski a avut o aroganță. El a pierdut 15% din teritoriul lui. Dacă asta înseamnă victorie, atunci nu mai ştiu ce înseamnă victorie. El a atacat-o pe Ursula von der Leyen că au murit peste 100.000 de ucraineni. Să nu ne imaginăm că Comisia Europeană nu au date. Şi sunt absolut convins că pierderile ruseşti sunt mai mici. Ştiţi cât a pierdut URSS în 10 ani? 14.800. Asta înseamnă că acolo a fost măcel.
Chestia cu Hersonul, să fim serioşi. Aia nu-i victorie ucraineană, aia a recuperare a unui oraş construit de Rusia, de Ecaterina. Că ne place, nu ne place, asta e istoria. Declaraţia dementă a unuia dintre consilierii lui Zelenski ca Rusia trebuie să dispară, e nazism. Naziştii au vrut să râdă de pe faţa pământului poporul polonez, pe cehi. Asta-i nazism pur. Şi acum, cum să nu afganizezi războiul până la final, când începi să arestezi bisericile sub Patriarhia Moscovei.
Afganizarea războiului, în aceleaşi timp cu genocidul cultural pe care îl aplică zi de zi cu noi hotărâri împotriva Rusiei, la care se adaugă dictatura ideologică occidentală unde n-ai voie să spui că istoria Rusiei e împletită cu istoria Ucrainei. Ucraina n-a fost creată de nimeni decât de bolşevici. Toate aceste trei mari crize vor exploda anul viitor, pentru că ruşii au retrageri tactice. Stalingradul a fost retragere tactică. Au lăsat jumătate de oraş nemţilor şi peste doi ani a venit valul peste ei”, a conchis H.D. Hartmann.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, H.D. Hartmann a vorbit și despre criza economică, energetică și alimentară care pândește Europa.

Adauga un comentariu