Local

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19
O anchetă epidemiologică are loc la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi

O anchetă epidemiologică are loc la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi. Decizia a fost luată după ce zilele trecute au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 la Secţia Neurochirurgie III, iniţial fiind diagnosticaţi doi pacienţi şi un brancardier.

Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a declarat că focarul a pornit de la unul dintre pacienţii secţiei. La intrarea în spital, acesta a fost testat negativ și s-a pozitivat ulterior.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19

Pacienţii care au fost depistaţi pozitiv s-au transferat în zona COVID amenajată de spital, iar cei cu test negativ au fost izolaţi în zona tampon şi vor fi retestaţi la şapte zile.

„Avem o anchetă epidemiologică în curs. Am luat toate măsurile de izolare a pacienţilor, a fost testat personalul şi ceilalţi pacienţi care au fost contacţi direcţi. Testări au loc în continuare. Este un incident pe care îl izolăm şi mergem mai departe. Așacum ne așteptam, în octombrie-noiembrie va mai exista un vârf al pandemiei”, a declarat dr. Lucian Eva.

Două focare Covid-19 în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în județul Iași.

La S.C. APAVITAL S.A. Iași – SECȚIA ELECTROMECANICĂ, 7 salariați au fost depistați pozitiv. Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. A fost închis întreg spațiul de lucru al secției și s-a efectuat dezinfecția.

La o societate comercială cu sediul central în București, cy punct de lucru la Iași, au fost depistați pozitiv cu COVID-19 5 salariați. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru și s-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Tot în raportarea de astăzi a INSP intră și focarul Căminul de Batrani „Sf.Iosif”, unde sunt 75 cazuri (33 beneficiari si 42 salariati). Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea cazurilor in centru.

În cazul focarului de la Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”: La testarea din data de 25.09.2020 s-au mai depistat 2 cazuri în rândul asistenților medicali. (Focar inițial cu 6 cazuri pozitive.)

Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu

Altfel, Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu, deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Celelalte patru sunt școlile care au cerut suspendarea cursurilor, aici fiind identificate situații de îmbolnăvire a cadrelor didactice sau a elevilor sunt Școala Gimnazială „ Ion Simionescu”, Iași; Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Liceul  Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Iași.

Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus

Un mare Colegiu din Iași își blochează întreaga activitate, în urma cazurilor de COVID-19! Opt elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” sunt infectați cu noul coronavirus. Situația este, până la acest moment, fără precedent în sistemul public de învățământ ieșean.

Având în vedere toate acestea, Colegiul „Vasile Lupu” va intra în scenariul roșu. Asta presupune ca toți elevii și liceenii să nu mai participe fizic la ore, întreaga activitate urmând a se derula on-line! Este vorba de una dintre cele mai mari instituții educaționale din orașul Iași și din întreaga Moldova. Interesant este că, dacă înainte de Alegerile Locale 2020 (de ieri, 27 septembrie 2020) erau zvonuri că se vor închide școli și licee din cauza cazurilor de COVID-19, iată că „brusc” totul devine realitate!

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, se face dezinfecţie în şcoală.

Adauga un comentariu