Actualitate

Anchetă penală la Spitalul Județean Giurgiu, după ce o pacientă a fost uitată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau tratament

Publicat: 02 apr. 2021
Este anchetă penală pentru neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal la Spitalul din Giurgiu, unde o pacientă acuză că a fost abandonată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente, fiind suspectă de infecție cu SARS-CoV-2

Este anchetă penală pentru neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal la Spitalul din Giurgiu, unde o pacientă acuză că a fost abandonată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente, fiind suspectă de infecție cu SARS-CoV-2.

Faptele de care este acuzat personalul medical din Giurgiu s-ar fi petrecut în vara anului 2020, când femeia s-a dus la spital și a fost lăsată în container fără apă, mâncare sau tratament mai multe ore, până când a venit rezultatul testului COVID-19.

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

Petrică Marius Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a declarat, vineri, că dosarul de cercetare penală este în lucru.

„E un dosar în lucru, există prezumția de nevinovăție. Sunt doar verificări, adică trebuie văzut cu suspecții, cu persoanele și să stabilim în continuare, să vedem ce responsabilități existau și dacă s-au încălcat anumite responsabilități”, a spus Popa.

Ancheta este desfășurată pentru neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal, patru persoane – medici și infirmiere – fiind puse sub urmărire, însă niciuna nu are calitate de suspect.
Adauga un comentariu