Editorial

Anchetă:Institutul USRist care NU ne apără drepturile

Publicat: 25 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
AnchetăInstitutul USRist care NU ne apără drepturile
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

Având în vedere toate cele întâmplate în ultima perioadă, adică intimidarea, amenințarea, sancționarea, jurnaliștilor și activistilor, având în vedere toate constatările instanțelor cu privire la nelegalitatea măsurilor de restricții, având în vedere toate constatările Curții Constituționale, cetățenii se întreabă cine le mai apără drepturile în acest stat eșuat?

Probabil că nu ați auzit de Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO), nici eu nu am auzit de acest institut până săptămâna trecută.Mai multe publicații au constatat cu stupoare acum câțiva ani că această instituție de stat, finanțată chiar de parlamentul României, deci din banii noștri, nu practică niciun fel de transparență în ceea ce înseamnă finanțarea cheltuielile, prezentarea membrilor consiliului director, sau a angajaților.
Însă ceea ce nu au spus acele publicații este ce se ascunde în spatele acestui institut, ce alte instituții îl parazitează, ce magistrați notorii, ce politruci își trag seva din acest institut, adică din banii noștri.
Institutul Român pentru Drepturile Omului, instituția care ar trebui să fie foarte prezenta si activă în pandemie, este populată de persoane recrutate din rândul ELSA. ELSA este asociația studenților la drept din Europa, sună foarte pompos și sună foarte corect dpdv al drepturilor omului, însă această asociație este pepiniera USR și a fost, rând pe rând, condusă de actualii lideri ai USR (Seidler, Barna, Nemeth) Cu alte cuvinte, cei care ar trebui să ne apere drepturile și libertățile, să ia atitudine ori de câte ori acestea sunt încălcate, sunt chiar USRistii care promovează încălcarea acestora.
În anul 2008, Cristi Danileț publica la Institutul Român pentru Drepturile Omului o lucrare de „digitalizare a actului de justiție”. Cu alte cuvinte, acelea erau singurele tare și probleme ale sistemului judiciar în mintea somnului Danileț, tare pe care nici acum nu le-a rezolvat cu măreață sa  lucrare publicată la o instituție de stat.
Din ce am putut să investighez, având în vedere faptul că aceștia nu prezintă absolut nimic despre activitatea lor, IRDO are parteneriate chiar cu ELSA și organizează workshopuri, seminarii, despre cenzură. Cunoașteți deja investigațiile mele (motivul disperării sistemului si atacurilor asupra mea si a familiei mele) despre aceste ONG-uri bizare care se înfruptă din bani publici pentru a cenzura jurnaliști, specialiști, avocați și pentru a decide, de la sine putere, fără argumente, ce informații sunt știri false. Același lucru îl face și Institutul Român pentru Drepturile Omului în parteneriat cu Elsa si cu SNSPA. Același SNSPA, unde este decan doamna Alina Bargaoanu, președinta ONG-ului Eurocomunicare, președinta proiectului AntiFake, doamna care a primit două milioane de euro din bani publici pentru a construi strategia de comunicare guvernamentală. Aceeași Bargaoanu care, la rândul ei, este președintele unui alt institut guvernamental, Institutul European Român, aflându-se, deci, într-un conflict de interese extrem de grav pe care doar eu îl sesizez și nu autoritățile.
În concluzie, acest institut fantomă este condus din umbră de aceiași oameni care practică cenzura în România și care, în tot timpul acestei crize sanitare, nu au avut decât scopul de a reduce la tăcere vocile critice.
Acest institut, ca să confirm toate cele spuse mai sus, a remis un comunicat de presă prin care a spus că se delimitează de orice fel de acțiune de petiționare a autorităților, a parlamentarilor și de orice fel de formă de protest împotriva obligativității, a restricțiilor nelegale, etc.
Acum știm că noi trebuie să ne apărăm singuri drepturile și că trebuie, deoarece instituțiile plătite de noi, începând cu Poliția, Jandarmeria, terminând cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, nu își fac treaba, întrucât acestea sunt parazitate și politizate de ani și ani de zile.

de Iosefina Pascal

Adauga un comentariu