Actualitate

Anchetatorii au tras primele concluzii în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeș! A existat o eroare umană, iar două persoane au fost reținute

Publicat: 16 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anchetatorii au tras primele concluzii în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeș A existat o eroare umană iar două persoane au fost reținute
Spitalul Victor Babeș din București, locul unde a avut loc tragedia. Procurorii spun că a fost vorba despre o eroare umana

Noi detalii au apărut în ancheta tragediei de la Spitalul Victor Babeș. Anchetatorii au ajuns la concluzia că totul a fost cauzat de o eroare umană. Altfel spus, în consecinţă două persoane au fost deja reţinute pentru 24 de ore.

Sursele judiciare vorbesc despre faptul că șeful Serviciului tehnic și un instalator sunt cele două persoane arestate. Vă aducem aminte faptul că la Spitalul Victor Babeș au murit 3 persoane după ce staţia de oxigen dintr-un TIR ATI a cedat.

Două persoane au fost reținute ca urmare a tragediei de la Spitalul Victor Babeș

Anchetatorii au ajuns la concluzia că există o eroare umană în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeș din București. Concluzia anchetei este incă în fază preliminară, dar în consecinţă două persoane au fost reţinute. Conform sursei citate se pare că, pentru 24 de ore, au fost reţinuţi șeful Serviciului Tehnic și un instalator.

Aceeaşi concluzie arată faptul că, conform anchetatorilor, staţia de oxigen a fost închisă din greşeală de personalul medical.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar procurorii urmează să ceară arestarea preventivă pentru 30 de zile. Decesele celor trei paciente de la Spitalul „Victor Babeș” sunt cercetate de procurorii Parchetului Tribunalului București, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Trei persoane au murit la Spitalul Victor Babeș din București

Pe data de 12 aprilie, țara avea să se confrunte cu un alt incident deosebit de grav. La spitalul Victor Babeș din București trei persoane au murit după ce TIR-ul în care se aflau a rămas fără oxigen. La data menţionează, în TIR-ul SMURD erau internaţi în total 8 pacienţi.

Firul evenimentelor este unul tragic, practic pacienţii au murit asfixiaţi. TIR-ul cu pricina este o unitată mobilă de Terapie Intensivă. Pacienţii care au scăpat au fost transferaţi la alte spitale COVID-19. Cei care au decedat aveau vârstele de 66, 74 și 84 de ani. Cele trei paciente au murit din cauza insuficienței respiratorii acute, ca urmare a privării de oxigen timp îndelungat, au stabilit medicii legiști.

Tragedii pe bandă rulantă in spitalele din România

In ultimul an, in spitalele din România au fost adevărate tragedii. Unul dintre cel mai de amploare eveniment a fost tragedia de la Spitalul Județeani Neamț unde mai multe persoane au murit. Incendiul a izbucnit tot în secția de Terapie Intensivă.

Dezvăluiri incredibile cu privire la incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

„Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea”, mai spune ea. Cumnata unui alt bărbat care a murit în urma incendiului a precizat că acesta are o fiică plecată în Italia care deja i-a transmis că va da spitalul în judecată. „La 23.30 ne-a anunţat spitalul. Noi deja ştiam de la televizor.Este revoltător”, a adăugat femeia.

„Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine şi eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital.

Adauga un comentariu