Actualitate

Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl, în vârstă de 85 de ani. Cum arăta acesta în tinerețe și ce meserie a avut

Publicat: 01 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl în vârstă de 85 de ani. Cum arăta acesta în tinerețe și ce meserie a avut
Andreea Esca își adoră părintele și i-a dedicat multe postări pe Instagram

Celebra știristă Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl, în vârstă de 85 de ani, a cărui aniversare a fost pe data de 31 octombrie. Ziua acestuia de naștere vine la scurt timp după onomastica sa, care a fost de Sfântul Dumitru. De această dată, pe lângă celebrele urări, Andreea Esca a împărtășit cu fanii mai multe poze rare cu părinți ei.

Andreea Esca, în vârstă de 51 de ani, publică des pe rețelele sociale poze cu părinții ei dragi. Aceștia par tot timpul radioși, cu un tonus excelent și mereu cu zâmbetul pe buze. Dumitru Esca, tatăl vedetei, a fost inginer constructor, este pasionat de drumeții și de înot și are mereu o energie molipsitoare. Iar Lucia Esca, mama Andreei, a fost asistentă medicală, deși și-ar fi dorit să fie actriță. A fost superbă în tinerețe, iar anii nu i-au șters frumusețea nici azi.

Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl, în vârstă de 85 de ani

Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani pe 31 octombrie, la câteva zile după ce și-a sărbătorit onomastica, de Sfântul Dumitru. Ca în fiecare an, celebra lui fiică i-a făcut câteva urări și în mod public, pe rețelele sociale, acolo unde mesajele curg în valuri. Totodată, au apărut și unele imagini rare cu părinții Andreei Esca, din tinerețe până în prezent.

„Când să caut o poză cu Domnul Esca, zis «Don Giovanni», ca să îi urăm la mulți ani, mi-a apărut acest filmuleț montat de telefon! Și mai bine, că nu știam ce poză să aleg. Deși aș fi pus și una cu el june. Ideea e că azi împlinește 85 de primăveri și nouă ne este foarte drag! La mulți ani, Tata!”, a scris vedeta Pro TV.

Tatăl Andreei Esca, pe care familia îl alintă Giovanni, este dovada că și la vârsta a treia îți poți ține trupul în formă și mintea ageră. Bărbatul înoată și 20 de bazine o dată, face drumeții montane, exerciții fizice în aer liber și câte și mai câte.

Portret de părinte

Andreea Esca își adoră părintele și i-a dedicat multe postări pe Instagram și multe texte pe blogul AList. Unul memorabil este publicat atunci când tatăl ei a împlinit 80 de ani, dar care fusese scris în copilăria vedetei.

„Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat. Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki.

Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşti. Tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greşesc ceva şi nu prea mai puteam să ies la petreceri. Nu aveam voie să ies la joacă dacă era tata acasă, până nu terminam şi «textele facultative» de la lecţii.

Îmi plăceau tare vacanţele la ţară cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi «lecturam» cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Tata m-a învăţat să preţuiesc autenticitatea satelor româneşţi, să iubesc ţara asta cu toate hibele ei, să fiu corectă în relaţii şi să înţeleg valoarea lucrurilor.

Tata a spus mereu că el nu este tatăl Andreei Esca, ci ea este fiica lui. Tata mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva, aproape niciodată ca să mă laude, pentru că, zice el, de felicitat, te felicită destui. Eu nu cred că din această cauză. Ci pentru că pur şi simplu aşa e el. La mulţi ani, Moşule! Te iubesc!”, a fost omagiul pe care Andreea Esca i l-a adus tatălui ei, în 2018.

Adauga un comentariu